AURESCU: Criza pandemică poate fi depăşită numai prin manifestarea solidarităţii internaţionale

J.P.
Politică / 24 septembrie 2020

Criza pandemică poate fi depăşită numai prin manifestarea solidarităţii internaţionale

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat azi în cadrul reuniuii miniştrilor afacerilor externe din statele Iniţiativei Central Europene (ICE), organizată în format de videoconferinţă, că această criza pandemică poate fi depăşită numai prin manifestarea solidarităţii internaţionale.

"Tema centrală a reuniunii - "CEI Region-Transition to a New Normal" - a prilejuit realizarea unui bilanţ al eforturilor statelor ICE de a preveni şi combate efectele multiple ale pandemiei de COVID-19 şi analizarea rezultatelor preliminare ale acestor demersuri, a lecţiilor învăţate şi a perspectivelor de redresare socio-economică.

În discursul său, şeful diplomaţiei române a apreciat că provocările generate de criza pandemică au reprezentat un test al rezilienţei statelor şi societăţilor, moment care poate fi depăşit numai prin manifestarea solidarităţii internaţionale ca expresie a responsabilităţii comune şi a unui multilateralism eficient, prin apărarea valorilor democratice şi a ordinii mondiale bazate pe reguli, precum şi prin adaptarea la contextul actual.

Ministrul Bogdan Aurescu s-a referit la iniţiativele lansate de la debutul crizei epidemiologice în Europa, în special sprijinul financiar şi coordonarea la nivel european pentru eforturile comune în faţa pandemiei. Astfel, demnitarul român a abordat şi demersurile UE pentru depăşirea crizei şi redresare, sub forma ajustărilor Cadrului Financiar Multianual 2021-2027 şi adoptării celui mai ambiţios plan investiţional din istoria Uniunii, Next Generation UE. Totodată, ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat şi sprijinul financiar substanţial al UE pentru ţările din Balcanii de Vest şi Vecinătatea Estică, în completarea facilităţilor europene destinate combaterii pandemiei şi consecinţelor crizei în aceste state.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat contribuţia României la efortul de combatere a pandemiei, inclusiv măsurile în beneficiul cetăţenilor din Republica Moldova, prin detaşări de echipe medicale, alocări de fonduri şi donaţii de produse sanitare de primă necesitate, sau găzduirea rezervei strategice de echipamente medicale RescEU, de care au beneficiat inclusiv ţări din Balcanii de Vest.

Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul politic, financiar şi tehnic pe care statul român continuă să-l ofere partenerilor din regiune în parcursul lor european. Şeful diplomaţiei române a reafirmat importanţa respectării valorilor democratice, ca precondiţie a rezilienţei în demersurile pentru depăşirea crizei, şi necesitatea implementării unor măsuri sustenabile pentru redresare", potrivit unui comunicat al MAE.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ăștia cu Nobeluri multe.....

    Cu alte cuvinte, mai nea 'Goldman, ca o sluga globalista loiala ce esti, vrei si tu o Noua Ordine Mondiala, care sa puna biciul pe sclavi(adica pe cetatenii Lumii)!

    Decizia numa prin solidaritate globală și globalistă neomarxista putem răpune FIARA de Covid. Asta voiam sa aud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb