Autoritatea Franceză de Reglementare Financiară acuză Elliott Management de tranzacţionare prin informaţii privilegiate

A.C.
Companii / 8 aprilie 2014

Autoritatea franceză de reglementare a pieţei a acuzat filiala britanică a Elliott Management, fondul american activist de hedging înfiinţat de miliardarul Paul Singer, de tranzacţionări privilegiate şi manipulare a pieţei de capital în cazul manipulării unei investiţii într-un operator francez de autostrăzi în 2010, potrivit Financial Times.

Într-un caz puternic contestat de investitorul activist, autoritatea a declarat că filiala britanică a grupului american a fost vinovată de utilizarea privilegiată a informaţiilor pentru tranzacţionarea acţiunilor APRR, operatorul de autostrăzi, în timp ce negocia simultan vânzarea acţiunilor sale din companie pentru acţionarul majoritar APRR. Autoritatea de reglementare a cerut ca arbitri să impună o penalitate de 40 milioane de euro pentru Elliott.

Elliott şi un partener de investiţii minoritar au vândut procentul comun de acţiuni de 13% către Eiffaire, o asociere în participaţie între Eiffage, companie franceză de construcţii, şi Macquaire Infrastructure Group, în iunie 2010 pentru 850 de milioane de euro.

Cazul este delicat pentru Elliott, care a câştigat o reputaţie ca fiind una dintre cele mai agresive fonduri de hedging din lume prin faptul că dă în judecată în mod regulat pieţele guvernelor în dezvoltare. Fiul lui Singer, Gordon, a fost la conducerea operaţiunilor Elliott din Marea Britanie când aşa-zisa infracţiune s-a petrecut, ocupând în continuare acel rol.

În 2012, Elliott a obţinut un ordin pentru a confisca nava argentiniană din Ghana ca parte a unei campanii de colectare a datoriilor de nerambursare a Buenos Aires, din 2010.

În procesul început de autoritatea franceză de reglementare, curtea a audiat modul în care participaţia aparţinând de Elliott a permis Eiffaire să preia participaţia sa din autoritatea privatizată anterior, procurorii numind "numărul magic", procentul de 95%, declanşând preluarea de către restul acţionarilor.

În cadrul unei audieri de la Paris la care au participat şi Gordon Singer, Autoritatea a declarat că Elliott a cumpărat în mod repetat acţiuni la un preţ sub cel practicat pentru vânzare, anterior tranzacţiei cu Eiffaire.

Acesta a declarat că Elliott a cumpărat aproximativ 430.000 din acţiunile APRR în perioada când avea cunoştinţe interne privilegiate, având posibilitatea să facă un profit de 2,7 milioane euro.

Informaţiile fondului de hedging despre tranzacţia ce urma să aibă loc "au acordat indiscutabil Elliot Management un avantaj asupra celorlalţi jucători de pe piaţă", a declarat Autoritatea Franceză de Reglementare Financiară, făcând referire la "Zidul Chinei" creat pe tranzacţiile APRR din cadrul Elliott.

Apărarea Elliott a negat orice fărădelege, argumentând că firma nu a fost în posesia informaţiilor privilegiate în zilele în care a fost acuzat de către Autoritate de tranzacţionare prin informaţii privilegiate, insistând că zidul său Chinezesc nu a fost penetrat.

Acesta a insistat că Elliott a fost un investitor pe termen lung în APRR, din 2005.

De asemenea, Elliott a infirmat acuzaţiile concomitente de manipulare a pieţei de capital pentru a mări preţul acţiunilor APRR în perioada de dinainte de vânzarea către Eiffaire.

Un verdict în acest caz este aşteptat peste câteva săptămâni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb