Autoritatea Vamală a reoperaţionalizat echipele canine

Andrei Stan
Companii #Contrabanda / 26 august 2016

Autoritatea Vamală a reoperaţionalizat echipele canine

Acestea sunt parte a unui nou plan de măsuri de combatere a traficului cu ţigarete

Autoritatea Vamală a anunţat astăzi reoperaţionalizarea echipelor mobile canine, ca parte a unui nou plan de măsuri de combatere a comerţului ilegal cu ţigarete, a traficului cu droguri şi a crimei organizate.

Demonstraţia practică a abilităţilor câinilor special instruiţi pentru depistarea ţigaretelor ilegale, a drogurilor şi a numerarului ilicit a avut loc la Centrul de Instruire Echipe Mobile, Formare Echipe Canine şi Întreţinere a Dresajului, din Giurgiu, informează un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), trimis redacţiei.

"Strategia Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală pentru perioada 2013-2017 include, printre direcţiile principale de acţiune, îmbunătăţirea eficienţei colectării şi combaterea evaziunii fiscale. Obiectivul este de fapt creşterea veniturilor bugetare.(...) Vom continua eforturile de combatere a evaziunii fiscale, pentru a crea un mediu economic corect şi echitabil pentru toţi contribuabilii. În acest sens, salutăm planul de măsuri al Autorităţii Vamale, în vederea combaterii traficului cu produse accizabile şi în special cu ţigarete, a căror comercializare ilegală aduce prejudicii importante bugetului de stat", a declarat Dragoş Doroş, preşedintele ANAF.

Dorel Fronea, vicepreşedinte ANAF şi coordonator al Autorităţii Vamale, a precizat: "Acţiunea de reoperaţionalizare a echipelor canine face parte dintr-un plan amplu de măsuri, care vizează combaterea comerţului ilegal cu ţigarete şi a traficului cu droguri, activităţi infracţionale care determină pierderi bugetare şi încurajează crima organizată. Un singur punct procentual recuperat de piaţa legală din contrabanda cu ţigarete reprezintă încasări suplimentare la bugetul de stat de circa 35-40 milioane de euro.(...) Totodată, pe lângă reoperaţionalizarea echipelor canine, vom continua perfecţionarea profesională a lucrătorilor vamali, precum şi procesul de modernizare a echipamentelor utilizate şi a procedurilor de lucru".

În punctele vamale din România sunt active 43 echipe canine mobile, dintre care 31 sunt dedicate detectării ţigaretelor ilegale, 10 au dublă specializare (droguri şi produse din tutun), iar 2 au triplă specializare (droguri, numerar şi produse din tutun). Echipele specializate în depistarea ţigaretelor şi a numerarului funcţionează în baza Protocoalelor de colaborare convenite între Autoritatea Vamală şi companiile din industria tutunului, reînnoite în anul 2014.

Centrul de formare din Giurgiu a fost înfiinţat la finele anului 2004. Fiecare echipă este formată dintr-un lucrător vamal, un câine dresat pentru depistarea produselor ilegale sau a numerarului şi un mijloc de transport amenajat special. Antrenamentul unei echipe canine durează circa trei luni. Anual, fiecare echipă revine în centru pentru un antrenament de întreţinere de o săptămână.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb