Autorităţile au confiscat ţigări de contrabandă în valoare de 80 milioane de lei

Andreea Cuzub
Miscellanea / 13 decembrie 2017

Autorităţile au confiscat ţigări de contrabandă în valoare de 80 milioane de lei

Autorităţile au împiedicat aproape 150 milioane de ţigări de contrabandă să ajungă pe piaţa neagră din ţara noastră, în anul 2017, valoarea capturilor ridicânduse la aproximativ 80 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice în cadrul British American Tobacco Europa Centrală şi de Est, a declarat: "Dacă ne gândim că cele 150 de milioane de ţigări de contrabandă capturate anul acesta reprezintă circa 3% din dimensiunea totală a pieţei negre, ne vom da seama că suntem departe de a fi găsit o rezolvare. Anul trecut, aproape 4,5 miliarde de tigarete ilegale au fost consumate in Romania. Fără o intensificare şi o coordonare a acţiunilor autorităţilor, România va continua sa fie una dintre ţările cele mai expuse din Europa la fenomenul contrabandei".

În comunicat se precizează: "În porturile Constanţa şi Mangalia, parte a regiunii Sud-Est, au fost înregistrate cele mai mari capturi de ţigări de la debutul campaniei "Stop Contrabanda". Descoperite de Garda de Coastă, capturile record de la Marea Neagră au fost printre cele mai mari din ultimii cinci ani la nivelul întregii ţări. De la începutul anului, autorităţile statului au împiedicat circa 35 de milioane de ţigarete de contrabandă să intre în ţară prin graniţa de la Marea Neagră".

Pe parcursul anului 2017, cea mai afectată zonă de fenomenul contrabandei cu ţigări a fost regiunea Nord-Est, potrivit sursei citate.

De asemenea, în comunicat se mai menţionează: "Cele şase judeţe din această parte a ţării au atins în medie un nivel al contrabandei cu ţigări de peste 37% din piaţă. Aici, traversarea graniţelor ţării necesită tehnici speciale din partea contrabandiştilor. La graniţa de est, contrabanda cu ţigări presupune abilităţi de scafandru, pescar sau barcagiu pentru trecerea Prutului. Mai mult, maşini de mâna a doua sunt modificate special de traficanţii din Republica Moldova pentru a trece neobservate la punctele de frontieră cu România".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb