Autorităţile din New York investighează afacerile cu bitcoin

Ziarul BURSA #Companii / 13 august 2013

Autorităţile din New York investighează afacerile cu bitcoin

Statul new yorkez intenţionează să stabilească noi reguli aplicabile monedelor virtuale

Directorul Coinsetter susţine că cererea de informaţii reprezintă o oportunitate pentru companii să deschidă un dialog cu autorităţile de reglementare

Autoritatea de reglementare a sistemului bancar din statul New York a trimis citaţii la peste 20 de companii cu activităţi legate de moneda virtuală bitcoin (BTC), în cadrul unei investigaţii referitoare la practicile lor de afaceri, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Citaţiile nu implică un comportament incorect al acestor companii, ci doar cererea de informaţii din partea autorităţilor.

Astfel, Departamentul pentru Servicii Financiare solicită informaţii privind programele de prevenire a spălării banilor, măsuri de protecţie a consumatorilor şi strategiile de investiţii.

Statul New York intenţionează să stabilească noi reguli aplicabile monedelor virtuale.

"Considerăm că, din mai multe motive, crearea unor reglementări pentru monedele virtuale va fi în beneficiul acestei industrii", potrivit directorul autorităţii, Benjamin Lawsky, citat de Wall Street Journal şi preluat de Mediafax.

Între companiile care au primit citaţii se numără unele dintre cele mai cunoscute nume în această industrie aflată în dezvoltare, cum ar fi Coinbase, BitInstant şi Coinsetter.

Directorul general al Coinsetter, Jaron Lukasiewicz, a declarat că cererea de informaţii reprezintă o oportunitate pentru companiile din sectorul de profil să deschidă un dialog cu autorităţile de reglementare.

"Vor afla că majoritatea companiilor lucrează să legitimeze bitcoin şi vor să construiască punţi astfel încât autorităţile de reglementare să înţeleagă şi să sprijine astfel de inovaţii financiare", a spus Lukasiewicz.

Agenţia a trimis citaţii unor companii susţinute de investitori în bitcoin binecunoscuţi, între care Marc Andreessen şi gemenii Cameron şi Tyler Winklevoss, care s-au remarcat prin lupta cu Mark Zuckerberg pentru dreptul de proprietate asupra Facebook.

Bitcoin este cea mai cunoscută dintre monedele virtuale existente şi poate fi tranzacţionată fie privat, între deţinători, fie pe pieţe de schimb speciale create.

Majoritatea monedelor bitcoin sunt tranzacţionate pe o piaţă din Tokyo numită Mt. Gox, unde vineri erau cotate la circa 102 dolari pe unitate.

Autorităţile federale de reglementare au emis în acest an reguli care plasează pieţele de tranzacţionare a monedelor virtuale sub aceleaşi condiţii de prevenire a spălării banilor precum cele aplicate companiilor de transfer de bani, cum este Western Union.

Bitcoin - moneda internetului -, despre care analiştii au păreri contradictorii, există din 2009, dar a venit puternic în atenţie abia după haosul financiar din Cipru de anul acesta, când valoarea i-a crescut exponenţial, iar oficialii ciprioţi ar fi luat în calcul adoptarea sa ca monedă oficială a statului insular.

Recent, un american în vârstă de 30 de ani, supranumit "the Bitcoin Bernie Madoff", a fost dat în judecată de Securities and Exchange Commission (SEC - autoritatea de reglementare a pieţei de capital în SUA), pentru o schemă piramidală denominată în BTC, numită "Bitcoin Savings and Trust", prin care a înşelat 66 de persoane cu contravaloarea în BTC a 4,5 milioane de dolari.

Deşi reprezintă un instrument pe care specialiştii îl consideră o alternativă la sistemul monetar tradiţional, în care oamenii par să îşi piardă încrederea, bitcoin nu este încă suficient de cunoscut pentru a putea fi trecut cu vederea de fraude.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb