Averile celor mai bogaţi americani au crescut cu 434 de miliarde de dolari în două luni

M.I.
Internaţional / 25 mai 2020

Averile celor mai bogaţi americani au crescut cu 434 de miliarde de dolari în două luni

Averile celor mai bogaţi americani au crescut cu 434 de miliarde de dolari în perioada de "carantină" instituită în SUA, de la jumătatea lunii martie până la jumătatea lui mai, potrivit unui raport citat de CNBC.

Jeff Bezos (Amazon) şi Mark Zuckerberg (Facebook) au avut cele mai mari câştiguri pe perioada crizei: averea lui Bezos a crescut cu 34,6 miliarde de dolari, iar a lui Zuckerberg cu 25 de miliarde, potrivit unui raport făcut de două instituţii, Americans for Tax Fairness şi Institute for Policy Studies' Program for Inequality. Raportul se bazează pe datele Forbes privind cei peste 600 de miliardari ai Americii, între 18 martie şi 19 mai.

Aceste câştiguri reflectă modul în care pandemia de coronavirus a recompensat cele mai tehnologizate mari companii, în condiţiile în care economia şi forţa de muncă traversează cea mai gravă criză din istoria recentă.

Potrivit raportului, valoarea netă a miliardarilor americani a crescut cu 15% în cele două luni, de la 2,948 trilioane de dolari la 3,382 trilioane (1 trilion = 1.000 de miliarde). Cele mai mari câştiguri le-au obţinut cei din vârful piramidei miliardarilor, Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett şi Larry Ellison, care împreună sunt mai bogaţi cu 76 de miliarde de dolari.

Elon Musk a avut printre cele mai mari creşteri procentuale a averii în cele două luni, cu un avans de 48%, ajungând acum la 36 de miliarde de dolari. Zuckerberg îl urmează de aproape, cu o creştere procentuală de 46% în două luni, până la 80 de miliarde de dolari. Averea lui Bezos a crescut cu 31%, până la 147 de miliarde de dolari. Averea fostei ale soţii MacKenzie Bezos, care a primit acţiuni Amazon la divorţ, a crescut cu o treime, până la 48 de miliarde de dolari, transmite Digi24.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De neinteles ,pentru mine ,cum o "carantina " poate avea ca urmari o asemenea crestere a averilor ! La Bezos si Zuckerberg treaca-mearga , ca astia vand si livreaza acasa , unul orice obiect si altul orice vorbe .Daca o carantina este atat de rentabila , cat de lucrative ar fi - pentru " cei mai bogati americani " alte forme , mai avansate , de izolare ,ca lagarele ,de exemplu . Cum dracu" poate creste o avere in lipsa unei activitari productive !?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb