Avîntul Coronavirus-Napoieţii Bucureşti 3-0 (la pauză)

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 14 octombrie 2020

Cornel Codiţă

Închidem sau nu închidem? Aceasta-i întrebarea! Ce să închidem? Cum ce... Bucureştii, vezi bine! Capitala României. Orăşelul ăla cu vreo 2 milioane de locuitori, cu cea mai mare concentrare de instituţii publice, inclusiv spitale şi alte aşezăminte sanitare, în care se află sediul oficial al guvernului, al preşedintelui, al tuturor ministerelor şi al altor acareturi guvernamentale, al parlamentului şi, desigur, al cîtorva clanuri de vocaţie "naţional-internaţională" care la ocazii de famiglie, botezuri, nunţi, priveghi, se bucură de înalt profesionalizata asistenţă a unor demnitari ai "instituţiilor de forţă". Sediul prin lege al Băncii Naţionale, al Bursei de valori, al uneia de mărfuri şi al altor instituţii financiar-bancare de considerabilă importanţă socială. Locul unde se produce şi se fură cel mai mult în România, deşi cele două aspecte complementare ale activităţii sociale nu sunt deloc corelate. Nu se fură neapărat ceea ce se produce şi nici ceea ce se fură nu intră, decît rareori şi prin excepţie, în vreun circuit productiv. Locul cu cele mai multe instituţii de învăţămînt pe metru pătrat de arie urbană, cu cele mai multe moluri, pieţe, tîrguri şi oboruri, biserici şi catedrale. Nu mai pomenesc despre automobile şi alte mijloace de transport. În sfîrşit, locul de unde înaltele autorităţi naţionale împuternicite să conducă marea cruciadă împotriva virusului îşi trîmbiţează decretele, evaluările, statisticile şi mai ales ameninţările şi bruftuluielile pe care, desigur, le bine merităm în calitate de inconştienţi care duc virusul de colo colo, doar pe baza unei simple declaraţii pe propria răspundere, nici aia vizată la circa de poliţie, măcar la două zile o dată.

Acum, vorba Efimiţei, zic şi eu cu mintea mea slabă: de, Bobocule, cum adică să-l închidă?

Un răspuns simplu şi direct, fără nici un fel de complicaţii teoretice, soluţia de bază a autorităţilor puse să vegheze cu străşnicie cît, cum şi în ce cadenţă moare omul în pandemie, este să închidă, pur şi simplu. Cum se scrie şi se aude, aşa la modul propriu. Spre exemplu şcolile. Pui lacătul pe uşă şi trimiţi populaţia elevo-studenţească acasă, la internet. Ceva asemănător cu teatrele, cinematografele, cafenelele, restaurantele, hotelurile şi alte instituţii de alimentaţie şi distracţie publică, cu plimbările la moaşte şi alte manifestări publice de înaltă spiritualitate, demne de luminile secolului în care trăim. Păi, nu-i totuna... e ca asemănarea aia dintre bomba nucleară şi maşina de cusut! Ei aş, totuna! Se adună lumea şi se face buluceală?... Nu e bine! Vine coronavirusul grămadă şi se suie pe ăia, şi pe unu şi pe altul, cît ai zice Arafat. Sau, mă rog, Cercel, ori Rafila... cum vă place!

Să închidem... să închidem... ce se mai poate închide...? Nişte arii. Facem din sectoare sau cartiere, cvartaluri ori de ce nu blocuri, străzi etc. nişte ţarcuri. Punem sîrmă ghimpată împrejur, lacătu şi jandaru la poartă şi gata cu plimbatul de colo colo. Eşti arondat la ţarcu nr.12, o ţii mata pe coarda lui Hegel: Hic Rhodes, Hic saltus. Virusul e ca şi în carantină. Legat la gard... mă rog, la ţarc! La vale pe calea închiderii, în viziuni ceva mai îndrăzneţe s-ar putea închide, spre exemplu: închisorile... de ce nu şi spitalele, ministerele, pieţele, oboarele şi tutungeriile, transportul public şi privat, iar la limită chiar şi asociaţiile de văzători şi de nevăzători, de susţinători paşnici ai revoluţiei mondiale, de şahişti amatori şi jucători de table, profesionişti şi amatori, mă rog, orice alte asociaţii şi activităţi lucrative şi nelucrative care nu contribuie direct la sănătatea publică prin lupta directă, corp la corp, cu balaurul coronavirusului. Am putea închide, în disperare de cauză, apa caldă şi apa rece, gazul şi lumina, telefoanele fixe şi mobile... mă rog tot ceea ce constituie o cale de circulaţie pentru virusul care e peste tot, în aer, în apă şi pe sol... nu mai vorbesc despre undele electromagnetice şi sono-psihotronice! Despre cosmos nu ştim încă... dar nu e deloc exclus să aflăm în curînd veşti rele şi de acolo.

Şi, mata ce-ai vrea, să-i lase să se vînture creanga pe toţi inconştienţii, care cum i se năzare fiecăruia şi cum are chef? Nu vezi că situaţia e din ce în ce mai albastră... şi că dacă o ţinem tot aşa n-o s-o mai putem deosebi, de albastră ce e, de aia neagră?!! Ba văd, dar dacă tot mă întrebaţi şi pe mine, atunci problema nr. 1 cu gestiunea eficientă a pandemiei acesteia şi, mai larg, cu orice problemă macro, nu este starea de gregaritate socială de la noi, lipsa de apetit pentru normă şi respectarea ei, ori pragul prea scăzut al rezistenţei la tentaţia frondei faţă de autoritate, nici prostia, răutatea sau lipsa de educaţie, ci ruinătorul primitivism al culturii sociale, în primul rînd al celor care ajung să ia decizii majore în şi pentru societatea României. Semnul cel mai clar şi izbitor al acestui primitivism este încercarea de a rezolva orice problemă ivită în cale cu una şi aceeaşi soluţie: bariera, interdicţia. La rigoare, biciul pe spinarea sclavului. E ca şi cum, de la broasca simplă a uşii de la dulapul bunicii, pînă la un mega safe cu multiple sisteme de siguranţă şi supra coduri electronice ai încerca să deschizi, rînd pe rînd, toate încuietorile lumii, cu un simplu vîrf de cuţit. Asta explică faptul că după ce ne-au tăvălit prin tot felul de măsuri, toate din categoria interdicţiilor, în meciul lor cu coronavirusul, autorităţile din România se văd umilite pe tabela de marcaj cu scorul de forfait.

P.S. La ora două după 12, autorităţile din România s-au răzgîndit. Scorul oficial înregistrat pe foaia de la "federaţie" nu e chiar 3-0, ci numai 2,68 la zero ceea ce, desigur, schimbă cu totul şi cu totul situaţia Bucureştilor şi mai ales planurile privind închiderea. Nu mai sunt cîtuşi de puţin de actualitate! Mîine, poimîine... mai vedem noi, mă rog... unii dintre noi, cei care au mai mult noroc şi zile!

Opinia Cititorului ( 14 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

  1. Doar strategia de lupta sau si protocolul Tratamentului coronavirusului în România ? 

    România este aliniată la tratamentul terapeutic urmat și de alte țări. Prin ordin al ministrului Sănătății, au fost emise listele de medicamente și etapele în care sunt potrivite aceste doctorii. 

    Etapă ușoară, fără pneumonie:

    tratament simptomatic (paracetamol și novocalmin)... 

    Trăim un simulacru de democrație in care drepturile omului au fost date la o parte, dușmanii de clasa eliminați și noua ideologie înflorește pe zi ce trece la având la bază o propaganda media bine pusă ia punct.

    1. "Elita știa deja despre saltul cuantic, de aceea au eliberat acel lucru.

      Nu vor să fim liberi și nu se pot abține. 

      Suntem puternici în dragoste și suntem subestimați, de aceea se grăbesc să lanseze oficial o nouă ordine mondială. 

      SALTUL CUANTIC A FOST PRODUS DEJA

      Elitele întunecate sunt foarte speriate, știau că colectivul uman atinge o vibrație foarte înaltă dar nu știau cât de... 

      Asa este Ăștia eliminadusmanii din clasa și noua tehnologie înflorește. Huo

    ce-ți mai trebuie? “

    Dacă Orban a fost mințit o dată cu Baranga putem să îl întrebăm câți Înalți școliți el de Baranga are sub el? 

    Unde se învârte mălaiu' nu este China-virus: moll unde sunt aproape 10 000 de oameni fără angajați, la tocătorii de lemn, armată,...?

    Parlament pe ciclu pe când?  

    Modelul angelic-activarea ADN-ului cristalin - portal, gaura de vierme spre Vindecare

    de Salomeea Romanescu 

      

    Chem pe Shakti, fuzionez cu-a mea prezență sacră 

    EU SUNT!activez modelul discului solar cel auriu. 

    Eu acum activez, codurile cheie, geometria sacră, 

    literele de foc, ale numerologiile, ADN-mi auriu. 

      

    Vortexul portal, douăsprezece spirale, ADN-ul meu, 

    fuzionează liniile temporale viitoare, Sinele mele,

    multidimensionale, o singură... 

    1. Pacea sufletului este vindecare.Trupul nu poate fi vindecat fara a atinge pacea sufleteasca atunci cand ne contopim cu sursa divina a totalitatii, atunci cand realizam ca noi suntem totalitatea! Asta ne invata Zamolxis si filozofia vedeelor, religia egipteana si asiro-babiloniana.

      Pentru mine mesajul este mai important decat tablourile lirice pe care le descriu, fiind si pictor. Saltul cuantic va avea loc daca nu a avut deja loc. Elita duce razboi total impotriva sursei! 

      ADN-ul nostru... 

      Gama largă de frecvență a interacțiunii cu EMF este caracteristica funcțională a unei antene fractale, iar ADN-ul pare să posede cele două caracteristici structurale ale antenelor fractale, conducția electronică și auto simetria. Aceste proprietăți contribuie la o mai mare reactivitate a ADN-ului cu EMF în mediu, iar deteriorarea ADN-ului ar putea explica creșterea epidemiologiei cancerului

    E pixul de la Urzica, numerele de noapte ????

    1. Nea Gigel, unde ai invatat sa te adresezi asa de elegant?!

    Cosmosul e plin de virusuri mult mai rele decat acest coronavirus. Posibil ca acest virus sa vina chiar din Cosmos.

    Efimita: Bobocule ia de seama!.... ce credeai dumneata ca daca cultivi barabule o sa iasa ditamai dovlecii? Asa si cu scoala, daca ai cultivat doar diplome date pe o spranceana...la schimb pe cate un post bine platit pe undeva...pe cate o 'pila' acolo unde nu ai bai de intrare....sa nu se faca plodu' lu' taticu de ras, mai ales ca i-a luat taticu o masinuta, mama, mama, sa moara de invidie toti din targ...las' bre ca nici altii nu sunt mai cu mot, dai uite ca s-au ales cu...

    Un lockdown mondial, previzibil, discutat deja în marile cancelarii. Eu am informația din interiorul Guvernului Germaniei, conform căreia, marile puteri care includ aici și Uniunea Europeană în bloc, dar și Rusia, China și chiar și Turcia, discută în acest moment posibilitatea unui închideri a lumii, undeva între 15 și 20 noiembrie, timp de o lună, până în buza Crăciunului 2020.

    un ghid foarte simplu, de bună practică în pandemie, care să fie cunoscut populației – ce trebuie să faci dacă nu te simți bine, ai o febră, cui te adresezi, dacă testul este pozitiv, ce faci în continuare, cum te izolezi la domiciliu, care e conduita – niște lucruri de genul ăsta, simple, sigur, nu sunt de comunicare strategică, dar sunt de comunicare de bun-simț și cred că oamenii au nevoie de...

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb