Avionul militar cu răniţi din Ucraina a aterizat pe Otopeni

V.B.
Internaţional / 2 martie 2014

Avionul militar cu răniţi din Ucraina a aterizat pe Otopeni

Avionul militar ce transporta răniţi din Ucraina a aterizat, ieri, la Baza 90 Otopeni, iar pacienţii au fost transportaţi la spitale cu patru maşini pentru victime multiple, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, potrivit Mediafax.

Cei mai mulţi dintre răniţii aduşi în capitală sunt tineri şi au plăgi prin împuşcare, traumatisme prin explozii şi arsuri. Spitalele Universitar, Elias, Bagdasar şi Floreasca sunt pregătite să îi preia şi să îi repartizeze în funcţie de leziunile suferite.

La Baza 90 Otopeni, au fost prezenţi, de asemenea, coordonatorul misiunii umanitare, secretarul de stat Raed Arafat, şi ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer.

Autospecialele care i-au preluat pe răniţi au fost însoţite de echipe de la ISU Bucureşti şi de echipaje de poliţie.

Avionul militar care a adus persoane rănite în urma conflictelor din Ucraina a plecat ieri dimineaţă la Kiev. În aeronavă, a fost o echipă SMURD formată din patru medici şi patru asistente, precum şi medici de la Ministerul Apărării.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, coordonatorul misiunii umanitare, a declarat că pe lista de transfer sunt 12 persoane, dintre care 11 au plăgi prin împuşcare, traumatisme prin explozii sau arsuri. Domnia sa a adăugat că majoritatea răniţilor sunt tineri, născuţi după anii '80.

Arafat nu a putut spune cât timp răniţii vor rămâne internaţi în spitalele din ţara noastră, acest lucru depinzând de leziunile lor şi de tratamentul necesar fiecăruia, unii putând avea nevoie chiar de săptămâni până se refac. Secretarul de stat a precizat că, cel mai probabil, vor pleca pe rând, pe măsură ce medicii vor decide că pot fi externaţi.

Domnia sa a mai spus că, împreună cu răniţii, nu vor veni şi medici din Ucraina, Ambasada Ucrainei la Bucureşti urmând să acorde sprijin în traducere şi în comunicarea cu răniţii.

Raed Arafat a relatat că nu există solicitări pentru aducerea altor persoane rănite, însă, dacă acestea vor fi transmise de autorităţile ucrainene, vor fi supuse aprobării în Guvern.

Secretarul de stat a adăugat că sunt şi alte ţări implicate în preluarea unor răniţi din Ucraina, printre care Germania, Polonia, Cehia şi Lituania.

"Astăzi sunt şi alte misiuni în Ucraina, făcute de alte ţări, cum ar fi Polonia sau Germania, care vor avea avioane sanitare care vor merge să preia răniţi", a precizat Arafat.

Raed Arafat a mai arătat că este necesar acest sprijin întrucât sunt foarte mulţi răniţi, aproape 500 prin împuşcare, şi pentru orice ţară acest lucru poate să fie o problemă.

"Celelalte ţări care s-au implicat au luat şi ele zeci de pacienţi, ceea ce înseamnă că este un lucru foarte bine justificat. Fiind foarte mulţi răniţi, depăşeşte capacitatea unei ţări, a unui sistem sanitar şi necesită sprijin şi din alte părţi", a adăugat Arafat.

Secretarul de stat a mai spus că în misiune s-au implicat Ministerul de Externe, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Sănătăţii. În urma solicitării de a prelua răniţi, s-a acţionat foarte rapid, echipa putând pleca în misiune şi joi sau vineri, însă s-a solicitat ca aceasta să aibă loc sâmbătă.

Arafat a mai spus că lista cu răniţii transmisă iniţial a fost modificată de câteva ori, fiind scoşi cei care erau în stare mai puţin gravă şi introduşi alţii care au probleme mai grave.

Misiunea umanitară a fost organizată la solicitarea părţii ucrainene, primită prin Ambasada României la Kiev. Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a înaintat această solicitare Executivului, care a decis, miercuri, să trimită un avion militar în capitala Ucrainei, pentru a prelua 12 răniţi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb