AxFina România începe să administreze un portofoliu de un miliard de euro

F.D.
Companii / 29 ianuarie

Johannes Wolfslehner, CEO al AxFina

Johannes Wolfslehner, CEO al AxFina

AxFina România, parte a AxFina Holding, va începe de la 1 februarie 2024 să administreze portofoliul cumpărat de la grupul suedez Intrum. Portofoliul preluat este un unul de consumer finance (credite pentru bunuri de consum) şi telefonie, cu o valoare nominală totală de peste 1 miliard de euro, conform unui comunicat de presă al companiei.

Această tranzacţie marchează ieşirea Intrum de pe piaţa românească, Intrum Debt Finance AG făcând parte din Grupul Intrum, un grup activ în domeniul serviciilor de management al creditelor. Anunţul iniţial a fost făcut în luna iulie, când Intrum a făcut public faptul că întregul său portofoliu de operaţiuni din România a fost cumpărat de DDM Group AG, o companie de investiţii specializată în active neperformante (NPL). DDM Holding AG, un investitor multinaţional, a anunţat, de asemenea, achiziţia unui portofoliu NPL de datorii de consum din România. În decembrie 2023, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care DDM achiziţionează portofoliul de datorii al Intrum Debt Finance AG. "În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal ", a anunţat Consiliul Concurenţei.

"Suntem încântaţi să anunţăm preluarea serviciilor de administrare a portofoliul achiziţionat recent de DDM Holding AG de la Intrum AB. AxFina a sprijinit DDM pe parcursul întregului proces de achiziţie a portofoliului, începând cu evaluarea şi terminând cu tranzacţia. În 2023, AxFina a înregistrat un succes remarcabil prin obţinerea a numeroase mandate, ceea ce a dus la triplarea activităţii sale pe piaţa dinamică de gestionare a creanţelor din România. În ultimii doi ani, intrarea noastră pe piaţa românească a impus AxFina ca partener de top în domeniul creditării. În viitor, vom continua să ne dezvoltăm afacerile în România, oferind servicii de colectare a creanţelor în format digital şi orientate spre clienţi", a declarat Johannes Wolfslehner, CEO al AxFina.

"Integrarea Intrum în portofoliile actuale gestionate de AxFina Holding este un pas important pentru AxFina România. Vorbim de un portofoliu de consumer finance, pe care îl vom gestiona aplicând standarde internaţionale. De altfel, modul de operare al AxFina România este construit pe fundamentele unei pieţe globale, pe procese operaţionale corecte, pe o abordare orientată către client şi cu o politică ce asigură un proces de colectare prin metode avantajoase pentru cei care au datorii", a declarat Miruna Păunescu, Country Manager AxFina România.

"Sunt foarte încântat de poziţia noastră pe piaţa românească. Suntem în permanentă căutare de noi oportunităţi pentru a ne dezvolta afacerea şi pentru a servi mai bine clienţii români. România are un potenţial uriaş şi sperăm să creştem odată cu piaţa pentru a fi acolo printre organizaţiile de top care deservesc bine clienţii", a declarat Vasanth Raj, Chief Operating Officer AxFina Holding.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb