Azerbaidjan a lovit două situri de lansare de rachete în Armenia

A.P.
Internaţional / 14 octombrie 2020

Azerbaidjan a lovit două situri de lansare de rachete în Armenia

Ministerul Apărării azer a anunţat miercuri că a lovit două situri de lansare de rachete în Armenia, folosite, potrivit lui, pentru a viza zone civile în conflictul din Nagorno-Karabah, anunţă Agerpres.

Ministerul Apărării armean a confirmat că zone de pe teritoriul său au fost lovite, dar a negat că a întreprins lovituri asupra Azerbaidjanului şi a afirmat că "îşi rezervă de acum dreptul de a viza orice infrastructură sau echipament militar de pe teritoriul Azerbaidjanului".

Nagorno-Karabah, teritoriu azer locuit majoritar de armeni, s-a separat de Azerbaidjan, de unde a rezultat la începutul anilor '90 un război soldat cu circa 30.000 de morţi. Ostilităţile aflate acum în desfăşurare sunt cele mai grave după anul 1994.

După aproape 30 de ani de impas diplomatic, preşedintele azer Ilham Aliev a promis că va prelua controlul asupra regiunii. Beligeranţii se mai acuză reciproc că atacă deliberat zone civile populate, de crime de război şi de folosirea de bombe cu fragmentaţie, muniţie interzisă.

Pe lângă o potenţială criză umanitară, există şi teama unei posibile internaţionalizări a conflictului, întrucât Turcia încurajează ofensiva azeră, în timp ce Rusia are un tratat militar cu Armenia, transmite Agerpres.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pont:

    Noiembrie 2020 e urmatorul moment cand acest conflict poate fi stopat - doar prin actiunea coroborata a SUA, Franta, China si Rusia  

    daca trece 30 Nov 2020 si cele doua mici tari nu se calmeaza , urmeaza raboi de durata cu certitudinea internationalizarii !  

    1. Totul se va transa intre Rusia si Turcia! Asa cum s-a intamplat si in Siria! Rusia este puternica,dar nici Turcia nu este de lepadat pentru ca are in spate toate tarile Nato cand vine vorba de un conflict intre Rusia si Turcia! Problema este ca armenii vor continua sa fie agresivi cu Azerbaidjanul din cauza ca au in spate o mare putere militara care-i atata! Rusia este de vina pentru ca ei au trasat granitele fara sa tina socoteala de interesele acestor natiuni,iar acum impinge doua natiuni la macel dun care spera sa mai pradeze ceva!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb