Baconschi: Ambasadorul Ungariei va fi convocat la MAE după declaraţiile vicepremierului ungar

Ziarul BURSA #Politică / 17 iunie 2011

Baconschi: Ambasadorul Ungariei va fi convocat la MAE după declaraţiile vicepremierului ungar

Zsolt Semjen a afirmat că proiectul de reorganizare administrativ-teritorială a României ar modifica harta etnică

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti va fi convocat la Ministerul român al Afacerilor Externe, după ce vicepremierul ungar Zsolt Semjen a afirmat că proiectul de reorganizare administrativ-teritorială a României ar modifica harta etnică, relatează RFI, citându-l pe ministrul Teodor Baconschi. Potrivit RFI, Teodor Baconschi cere Ungariei să revină la un ton normal şi să înceteze cu declaraţiile "deplasate". "Din păcate, în ultima perioadă, s-au înmulţit declaraţiile provocatoare care, venite de la Budapesta au şi un supărător aer de imixtiune în treburile altui stat", a declarat Baconschi, citat de Mediafax.

Şeful diplomaţiei române a spus: "Sunt un adept al păstrării şi continuă-rii acestei reconcilieri bilaterale, care e foarte importantă pentru ambele ţări şi sunt sigur că noua convocare la MAE a ambasadorului ungar la Bucureşti va transmite nedumerirea părţii române, perplexitatea noastră în faţa înmulţirii acestor declaraţii deplasate şi totodată îi va ajuta pe partenerii noştri de la Budapesta să revină la un ton normal".

Proiectul de reorganizare administrativă a României ar fi o schimbare intenţionată şi inacceptabilă a hărţii etnice, a afirmat vicepremierul ungar Zsolt Semjen, citat de MTI. Proiectul de reorganizare administrativă reprezintă o ameninţare la adresa etnicilor maghiari din Ţinutul Secuiesc şi Transilvania, a declarat Semjen.

Vicepremierul ungar a subliniat că au mai existat planuri de acest fel şi că este greu de spus cât de serioase erau în contextul politic "furtunos". "Este o problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorică a Ţinutului Secuiesc şi judeţele populate de etnici maghiari să rămână unite. România şi-a asumat angajamente internaţionale să nu schimbe forţat harta etnică", a subliniat Semjen.

Conform lui Semjen, dacă planul PDL de fuzionare a actualelor judeţe va fi implementat, proporţia etnicilor maghiari în noile unităţi administrative ar scădea dramatic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb