Banca Angliei le cere băncilor locale să respecte normele europene privind bonusurile

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 mai 2015

Banca Angliei le cere băncilor locale să respecte normele europene privind bonusurile

Băncile britanice trebuie să modifice contractele de recompensare a directorilor, astfel încât acestea să respecte noile prevederi ale Uniunii Europene privind limitarea bonusurilor, conform declaraţiilor făcute vineri de viceguvernatorul Băncii Angliei (BoE), Andrew Bailey.

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) constata, în octombrie anul trecut, că modalitatea de recompensare a miilor de bancheri, în principal din Marea Britanie, încalcă raportul dintre remuneraţia fixă a acestora şi cea variabilă, stabilit de UE. Conform normelor europene, salariaţii din bănci nu trebuie să primească prime mai mari de 100% din salariul de bază sau 200%, dacă statul în cauză aprobă acest lucru.

Andrew Bailey a subliniat că băncile trebuie să modifice contractele de muncă ale bancherilor: "Multe bănci nu trebuie să elimine contracte. Pur şi simplu, trebuie revizuite anumite prevederi. Rezultatul dorit este creşterea părţii fixe a pachetului salarial". Oficialul BoE a menţionat că prevederile EBA vor fi aplicate pentru contractele cu începere din 2015.

Pe de altă parte, oficialul BoE şi-a exprimat din nou opoziţia faţă de măsurile destinate limitării bonusurilor, considerând că acestea vor genera creşterea părţii fixe a salariului, ceea ce înseamnă că organismele de reglementare vor avea dificultăţi în recuperarea unei părţi din bani atunci când vor fi descoperite unele nereguli.

Marea Britanie a contestat la Curtea de Justiţie a UE prevederile care limitează bonusurile bancherilor în raport cu salariul fix, cerând anularea legii. Însă, avocatul general al Curţii Europene de Justiţie a susţinut că UE are dreptul să limiteze bonusurile bancherilor. Deşi concluziile avocatului general nu sunt obligatorii pentru Curte, aceasta urmează recomandările sale în majoritatea cazurilor.

BoE ar putea majora treptat dobânda

Rata dobânzii din Marea Britanie ar putea fi majorată în mod gradual în următoarele 12 luni, deşi Banca Angliei nu va adopta prea curând o astfel de decizie, ca să nu afecteze ritmul de creştere a economiei ţării, a afirmat, săptămâna trecută, guvernatorul BoE, Mark Carney. Luna aceasta, BoE a decis să menţină dobânda la nivelul minim record de 0,5%, la care este din martie 2009. De asemenea, BoE a păstrat valoarea programului de achiziţii de active la 375 de miliarde de lire sterline.

Întrebat, într-un interviu, dacă rata dobânzii va fi majorată în următoarele 12 luni, Carney a răspuns: "Este posibil, dar depinde de evoluţia economiei. Ceea ce nu vom face este să majorăm prea devreme sau prea rapid rata dobânzii şi să încetinim ritmul de creştere a economiei".

Carney a estimat că rata inflaţiei din ţară ar putea să intre în teritoriu negativ luna viitoare, după care va creşte, spre sfârşitul anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb