"Banca Carpatica" îşi majorează capitalul cu rezerve şi prime de emisiune

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 mai 2004

Acţiunile băncii au fost admise la cota Bursei de Valori Bucureşti

Profitul instituţiei a crescut, în primul trimestru, la 20 miliarde de lei

"Banca Comercială Carpatica" devine cea de-a treia instituţie de profil listată la Bursa de Valori Bucureşti, comitetul acesteia din urmă hotărînd, la data de 6 mai, admiterea acţiunilor băncii la cota BVB, categoria a II-a.

"Avem convingerea că, o dată cu tranzacţionarea acţiunilor băncii în ringul BVB, lichiditatea acestora va creşte considerabil, fapt care va avea un impact favorabil asupra imaginii băncii", ne-a declarat Nicolae Hoanţă, preşedintele "Băncii Comerciale Carpatica", adăugînd: "Performanţele instituţiei noastre în sistemul bancar şi pe piaţa de capital se vor influenţa reciproc, într-o manieră care va aduce avantaje atît clienţilor, cît şi investitorilor". La ora actuală, acţiunile "Băncii Carpatica" sînt listate pe piaţa Rasdaq, însă ele au fost suspendate de la tranzacţionare, întrucît se operează splitarea valorii nominale a acestora de la 10.000 lei, la 2.000 lei.

"Banca Carpatica" îşi majorează capitalul social cu suma de 250 miliarde de lei, iar exercitarea dreptului de preferinţă se va încheia în data de 12 mai 2004. În acest moment, procentajul subscrierii este de 99,49%. Acţiunile rămase nesubscrise, ce vor reprezenta mai puţin de 10% din valoarea emisiunii, vor fi anulate. Finalizarea procesului de majorare a capitalului social va creşte valoarea acestuia pînă la un nivel de aproximativ 725 miliarde lei, de două ori mai mare decît nivelul impus de Banca Naţională a României pentru anul 2004.

Perioada următoare va aduce, însă, o nouă etapă în procesul de majorare a capitalului băncii, după cum susţine preşedintele acesteia. În capital vor fi incluse rezervele constituite din profitul anului anterior şi primele de emisiune. Ca urmare, capitalul social al băncii va trece, anul acesta, spre vară, de 910 miliarde lei.

Profitul net înregistrat de "Banca Comercială Carpatica" în primul trimestru al anului se ridică la aproximativ 20 de miliarde de lei. La 31 martie 2004, valoarea activelor băncii era de peste 3.100 miliarde de lei, în creştere cu peste 10% faţă de nivelul existent la sfîrşitul anului trecut. La aceeaşi dată, fondurile proprii se cifrau la 710 miliarde lei, iar nivelul atins al solvabilităţii era de 33,36% faţă de un minim de 12% impus de BNR.

Pentru întregul an, profitul brut prognozat este de 180 miliarde de lei, în creştere cu 15% faţă de realizările anului precedent. De asemenea, prin programul de investiţii s-a prevăzut, pentru 2004, alocarea a peste 3 milioane de euro pentru susţinerea extinderii reţelei de sucursale, a creşterii numărului de ATM-uri şi îmbunătăţirii calitative şi cantitative a parcului IT al băncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb