Banca Mondială avertizează în privinţa riscurilor la adresa economiilor din Asia de Est

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 noiembrie 2011

Banca Mondială avertizează că incertitudinile din Europa şi încetinirea economiei globale afectează evoluţia ţărilor din estul Asiei.

Banca Mondială avertizează că incertitudinile din Europa şi încetinirea economiei globale afectează evoluţia ţărilor din estul Asiei.

Banca Mondială (BM) îşi menţine estimările privind creşterea economiilor din Asia de Est, în 2011 şi 2012, dar avertizează în privinţa sporirii riscurilor, din cauza crizei datoriilor din Europa şi a incertitudinii privind redresarea capacităţilor de producţie din Thailanda, în urma inundaţiilor.

În cel mai recent raport al său, referitor la cele 11 economii emergente din Asia de Est şi Pacific, Banca Mondială a estimat o creştere de 8,2% în 2011 şi de 7,8% în 2012, prognoză neschimbată faţă de cea lansată în aprilie. "Pierderile din sectorul industrial afectează întreaga regiune, iar impactul dezastrelor naturale se extinde asupra lanţurilor de producţie", potrivit Băncii Mondiale.

BM şi-a revizuit în scădere cu aproape un punct procentual estimarea privind Thailanda, anticipând un avans economic de 2,4% în 2011, din cauza pagubelor suferite de producătorii de autoturisme şi de electronice, şi a întreruperilor lanţurilor de producţie, în urma inundaţiilor.

Specialiştii BM mai spun că inves-titorii nu ţin cont pe deplin de posibilitatea unei restructurări dezordonate a datoriei suverane în economiile avansate. "Dacă un astfel de eveniment va avea loc, ar putea duce la o altă recesiune în Europa, iar efectele către statele emergente din Asia vor fi substanţiale, prin comerţ, fluxurile financiare, încrederea consumatorilor şi a investitorilor", conform raportului BM.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb