BANCA MONDIALĂ: Ţara noastră are rata de angajare de 60% şi o rată a şomajului stabilă

Macroeconomie / 28 septembrie 2013

Ţara noastră are rata de angajare de 60% şi o rată a şomajului stabilă

România are o rată de angajare de 60%, una dintre cele mai scăzute din Europa, în acelaşi timp înregistrând o rată a şomajului stabilă, atât în perioada de boom, cât şi în cea de criză, potrivit lui Alberto Leyton, task team manager la Banca Mondială, citat de Mediafax.

Domnia sa a precizat că Banca Mondială vede două probleme la ţara noastră: rata de angajare scăzută şi abilităţile lucrătorilor români.

Reprezentantul BM a precizat că România are una dintre cele mai mici rate de ocupare din Europa, de 60%, însă, în acelaşi timp, a avut o rată a şomajului "incredibil de stabilă", atât în perioada de criză, cât şi în cea de creştere economică.

Studiul BM citat de Leyton a arătat că procentul companiilor din România care fac formare profesională pentru angajaţi este foarte scăzut şi, chiar dacă numărul de absolvenţi de studii universitare a crescut foarte mult în ultimii ani, 43% dintre ei au finalizat o facultate particulară.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, în acelaşi context, că este dificil să adaptezi educaţia cerinţelor din piaţa muncii, din cauză că societatea se schimbă repede, lucru care nu este specific mediului şcolar.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că este nevoie de o schimbare a modului de abordare a politicilor privind piaţa muncii, dar şi de o preocupare sporită pentru îmbunătăţirea aptitudinilor şi competenţelor profesionale ale angajaţilor.

Ministrul Muncii a precizat că ţara noastră trebuie să îşi dezvolte sistemul de educaţie şi formare pe tot parcursul vieţii, iar angajatorii trebuie să se implice mai mult în pregătirea şi formarea propriilor angajaţi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O rata a somajului care nu tine cont de cei care au iesit din stadiul de cautare loc de munca in Romania,plecand in lumea larga,nu poate fi decat stabila.

    Atat de stabila ca 90% dintre romani sunt de fapt someri! Cum altfel poti sa le spui unor oameni care lucreaza si sunt platiti cu 5 lei pe ora, fata de pensionari de lux care nu au contribuit niciodata, ca au lucrat la stat, insa incaseaza pensii de la 2.000 la 9.000 lei/luna! Pai salariul de 1.500 lei este de fapt ajutor de somaj!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb