Banca Rusiei şi-a crescut achiziţiile de aur

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2018

Banca Rusiei şi-a crescut achiziţiile de aur

Rusia şi-a sporit rezervele de aur în iulie, prin achiziţii care au fost mai mari decât în oricare altă lună din acest an, în condiţiile în care continuă să cumpere metal preţios pe fondul sancţiunilor pe care i le-a impus SUA.

Banca centrală a Rusiei a achiziţionat 26,1 tone de aur luna trecută, totalul deţinerilor sale de profil ajungând la 2.170 de tone, potrivit datelor Fondului Monetar Internaţional, preluate de Bloomberg. Rusia nu a mai cumpărat atât de mult aur într-o singură lună din noiembrie 2017.

Stocurile de aur ale băncii centrale au fost evaluate la 77,4 miliarde de dolari la sfârşitul lunii trecute, potrivit site-ului instituţiei.

În aprilie şi mai, Rusia şi-a redus cu aproape patru cincimi deţinerile în titluri de stat americane şi obligaţiuni, cumpărând mai mult aur, ceea ce a generat speculaţiile potrivit cărora ţara se protejează astfel de riscul tot mai mare privind impunerea unor sancţiuni mai dure.

"Aurul este o garanţie 100% pentru riscurile legale şi politice", declara, atunci, prim-viceguvernatorul băncii centrale de la Moscova, Dmitri Tulin.

"Rusia se află într-un război financiar. Renunţă la dolari americani şi cumpără aur. Acest lucru îi izolează de măsuri precum îngheţarea conturilor în dolari sau de sancţiuni din partea SUA", susţine Jim Rickards, editor al newsletterului Strategic Intelligence, adăugând: "Este o mişcare foarte inteligentă a lui Putin".

John Meyer, partener la "SP Angel" din Londra, spune, la rândul său: "Americanii transformă în armă dolarul şi este absolut corect ca Rusia să dorească să îşi diversifice deţinerile în valută. Aurul este o investiţie lichidă dacă nu doreşti expuneri la dolar".

Ieri dimineaţă, pe piaţa din New York, un dolar era cotat la 67,6878 ruble, curs cu 0,8% în creştere faţă de ziua anterioară.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Corect ce fac. Nu chiar asa de grea economia politica, cum ne ''dascalesc''corifeii nostri de la BNR. Poate ar trebui sa ia si Romania exemplu. Niciodata nu am inteles de ce BNR nu mai vrea tezaurizarea sub forma de aur.(Intr-un fel am inteles-ca asa a primit ordinul-dupa discutiile pe tema aurului mai saptaminile trecute. Apropo de tezaurul de la Moscova- atita tam-tam, eu cred ca a fost dus acolo ca sa fie luat de persoane fizice la un moment dat. Dar au primit teapa!! cam asa e si cu aurul de pe la Londra sau aiurea!!

    1. păi nu mai bine adunăm hârtiuțe colorate, tipărite în neștire și care, dacă interesele o cer, ajung să nu mai fie bune nici la budă (că-s cam groase)?

      atât ne duce capul, atât facem! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3349
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9683
Gram de aur (XAU)Gram de aur407.8725

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb