Banca Transilvania intră în acţionariatul SSIF Broker

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 mai 2012

Banca Transilvania intră în acţionariatul SSIF Broker

Banca Transilvania (TLV) a intrat în acţionariatul Societăţii de Servicii de Investiţii Financiare (SSIF) Broker (BRK) după ce obţinut, pe 8 mai, 23,4 milioane de acţiuni ale companiei, reprezentând 6,9091% din capitalul social al acesteia, potrivit unui raport emis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Banca Transilvania solicita, pe 26 ianuarie, BVB să deruleze, pe piaţa POFSV (operaţiuni speciale), vânzarea specială la ordin a 23,4 milioane de acţiuni BRK aparţinând lui Ioan Gheorghe Carţis, pe care îl executa silit.

Ioan Carţiş deţinea 8,25% din titlurile SSIF Broker, fiind al doilea acţionar ca mărime al companiei, astfel că, în urma transferului de proprietate, participaţia sa ar fi de 1,34%.

Carţiş a contractat în luna septembrie din 2008 un credit de la Banca Transilvania pe care l-a gajat inclusiv cu un pachet de 15,5 milioane de titluri BRK, precum şi cu banii exis-tenţi din contul curent deschis la bancă, potrivit datelor Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare.

Calculat la preţul de la Bursă de la data transferului către Banca Transilvania, pachetul preluat era evaluat la 2,3 milioane lei (536.000 de euro), iar în funcţie de cea mai recentă cotaţie de la bursă valoarea este de 2,1 milioane lei (484.000 de euro).

SSIF Broker, singura societate de brokeraj listată la Bursa de la Bucureşti, a înregistrat, în primele trei luni ale acestui an, un profit de 4.251.779 lei, în urcare cu 86% faţă de realizările obţinute în aceeaşi perioadă a anului precedent. Cifra de afaceri a scăzut cu 10,7%, atât pe fondul diminuării comisioanelor medii de tranzacţionare cât şi ca urmare a reducerii cu 2,8% a rulajelor tranzacţiilor clienţilor derulate prin intermediul SSIF Broker pe piaţa acţiunilor de la Bucureşti faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

SIF Muntenia este cel mai mare acţionar al SSIF Broker, cu o deţinere de 12,53%. În acţionariat se mai regăseşte şi firma de transport "Intervalco" Baia Mare, cu 5,21%.

În şedinţa de tranzacţionare de ieri, acţiunile SSIF Broker au urcat cu 8,93%, până la 0,1 lei/acţiune.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. o gaura neagra ramane o gaura neagra indiferent cine e proprietarul....ma intreb cine sunt marii investitori care au cumparat ieri la +8%, gandindu-se ca BT a cumparat pachetul pt ca era o investitie buna....de fapt a inlocuit un credit neperformant cu o investitie si mai neperformanta....

    1. acolo la BRK sunt baietii lui gabi de la muntenia care se ocupa personal de performanta firmei. jenant. nu va ramine nimic din brokerul asta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb