Băncile din Marea Britanie încep să nu mai ofere contracte de credite ipotecare

G.D.
Internaţional / 28 septembrie 2022

Băncile din Marea Britanie încep să nu mai ofere contracte de credite ipotecare

Băncile britanice Virgin Money, Halifax şi Skipton Building Society au retras unele dintre contractele lor noi de credite ipotecare pe care le ofereau clienţilor, din cauza turbulenţelor de pe pieţele britanice de obligaţiuni, transmite CNBC, potrivit News.ro.

Virgin Money şi Skipton Building Society au întrerupt temporar ofertele de credite ipotecare pentru clienţii noi, în timp ce Halifax - deţinută de Lloyds Banking Group - intenţionează să oprească orice produse ipotecare cu comisioane, pentru care sunt oferite de obicei rate mai mici ale dobânzilor.

Un purtător de cuvânt al Virgin Money a spus că acest lucru se datorează "condiţiilor de piaţă", în timp ce Halifax a atribuit măsura "modificărilor semnificative ale preţurilor pieţei ipotecare".

Skipton Building Society a spus că şi-au întrerupt produsele pentru a "e le reevalua, în urma răspunsului pieţei din ultimele zile".

Pieţele britanice de obligaţiuni şi valută au fost agitate de când ministrul de Finanţe Kwasi Kwarteng şi-a anunţat vineri "mini-bugetul", care a inclus reduceri semnificative de taxe şi măsuri de susţinere a economiei.

Randamentul obligaţiunilor pe termen de 10 ani din Marea Britanie a urcat luni la niveluri nemaivăzute din 2008, în timp ce lira sterlină a scăzut la un minim istoric în raport cu dolarul.

Temerile legate de inflaţie au fost accelerate de mişcările pieţei, care au indicat că Banca Angliei va trebui să continue să majoreze ratele dobânzilor pentru a lupta cu creşterea preţurilor.

Banca centrală a spus că nu va ezita să facă acest lucru, deoarece vrea să readucă inflaţia la 2% şi urmăreşte îndeaproape evoluţiile.

Pieţele au început să stabilească preţurile în funcţie de aşteptările privind o creştere a dobânzii cheie de până la 6% pentru anul viitor, de la 2,25% în prezent, stârnind îngrijorări în rândul creditorilor ipotecari şi al debitorilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta este inceputul sfarsitului.. Crizele au ajuns intre Europa...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb