"Bank of America" renunţă la 3.500 de angajaţi, în acest trimestru

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 august 2011

La sfârşitul lunii iunie, "Bank of America" avea 288.000 de angajaţi.

La sfârşitul lunii iunie, "Bank of America" avea 288.000 de angajaţi.

"Bank of America" Corp., cea mai mare bancă din SUA, va elimina 3.500 de locuri de muncă în acest trimestru, iar unii dintre angajaţii instituţiei au fost deja înştiinţaţi în acest sens. Noile disponibilizări urmează celor 2.500 de posturi desfiinţate anul acesta, potrivit notei informative adresate salariaţilor de conducerea băncii, preluată de Bloomberg.

"Ştiu că este greu să facem reduceri de personal, dar trebuie să rămâ-nem competitivi pentru clienţii şi acţionarii noştri, să fim eficienţi şi să ne administrăm cheltuielile cu atenţie", a precizat conducerea băncii.

Directorul executiv al "Bank of America", Brian T. Moynihan, este supus presiunilor de reducere a cheltuielilor băncii, a cărei valoare de piaţă a scăzut cu aproape 50% anul acesta. În 2010, "Bank of America" a avut cheltuieli nepurtătoare de dobânzi de 68,9 miliarde dolari, cu 7,7% mai mari decât în 2009.

Potrivit cotidianului Wall Street Journal, care citează surse anonime, "Bank of America" lucrează la un plan care ar elimina alte câteve mii de posturi, totalul acestora putând ajunge la 10.000. Scott Silvestri, purtător de cuvânt al "Bank of America", a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la această informaţie.

Reducerea celor 3.500 de locuri de muncă ar urma să fie implementată până la sfârşitul lunii septembrie şi va afecta majoritatea diviziilor băncii, inclusiv pe cea de investment banking, spun sursele menţionate.

Conform unei analize realizate recent de Bloomberg, băncile majore din lume elimină cele mai multe locuri de muncă din 2008 până în prezent, în condiţiile în care slăbirea economiei SUA le afectează veniturile, noile norme în materie cer suplimentarea capitalului, iar companiile îşi restructurează activităţile ca să-şi îmbunătăţească profitabilitatea.

Analiza Bloomberg Industries arată că primele 50 de bănci ale lumii, printre care "HSBC Holdings" Plc, "Credit Suisse Group" AG şi "Bank of America" Corp., au anunţat, de la 1 ianuarie, reduceri de personal care afectează 60.000 de persoane, iar un asemenea ritm va duce la peste 101.000 de disponibilizări anul acesta, în domeniu. Cifra este cea mai mare din 2008 până la momentul actual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb