BARNA: "Ideea că ministerul are un şperaclu magic să stimuleze turismul în România este depăşită"

J.P.
Politică / 25 iunie 2021

"Ideea că ministerul are un şperaclu magic să stimuleze turismul în România este depăşită"

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat, astăzi, se bazează pe dorinţa românilor de a se deplasa spre destinaţii de vacanţă cât mai repede şi recunoaşte că acest sector este cel mai afectat de pandemie din ţara noastră, iar soluţiile nu vin ca un "şperaclu magic" de la minister sau guvern, ci de la operatorii locali care ştiu cel mai bine care este situaţia reală în teritoriu şi care sunt nevoile.

"Pandemia a dus la o scădere de 50 % a sectorului, acum premisele sunt foarte bune (...) aici sunt două linii de perspectivă, ce se va întâmpla după pandemie şi eu mai degrabă votez pentru un elan din acela cum a fost şi în anii '20 după război, pentru că pur şi simplu economia a explodat şi a mers bine o perioadă, la fel cred că şi după această pandemie există dorinţă de a ieşi, de a face turism şi acest lucru va reporni destul de repede sectorul acesta, care fiind cel mai afectat, evident porneşte şi cel mai de jos. Dar elanul, cel puţin cum arată cifrele la momentul acesta, pe primele luni, par să sugereze o revenire în forţă", a declarat vicepremierul Dan Barna, vineri, la Sibiu, la o întâlnire cu reprezentanţii operatorilor din turism.

Barna a subliniat că 200 de milioane de euro vor fi investite în turism prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"De aceea, (...) în acest Program Naţional de Redresare şi Rezilienţă, (...) sunt finanţări pe anumite trasee, pe anumite circuite gândite, dacă pot să fac o comparaţie, cum este sistemul circulator la om cu vasele şi cu venele şi cu arterele, cam pe aceeaşi logică este şi gândirea de finanţare în PNRR a unor trasee, că vorbim de castre romane, de mănăstiri, de drumul vinului, astfel toţi operatorii de turism, cu diversele lor servicii, să se poată cumva cupla sau poziţiona pe investiţiile acestea liniare ale statului, asta e un alt element de strategie. (...) Sunt undeva la 200 de milioane de euro acolo, pentru proiecte în zona aceasta turistică, tocmai din acceptarea faptului că soluţiile şi răspunsurile nu trebuie să vină doar de la Guvern", a explicat vicepremierul Dan Barna.

"Linia şi mesajul pe care eu îl transmit este următorul: economia aşa cum o ştim şi turismul aşa cum îl ştim, de dinainte de pandemie, se schimbă într-o măsură semnificativă şi datorită pandemiei şi datorită acelei descoperiri alternative, despre care pandemia ne-a obligat să o experimentăm, adică viaţa online. Şi atunci este foarte clar că vânzarea de paturi şi mesajul oraşului x şi a comunei y sunt frumoase, dar nu mai funcţionează ca stimulent turistic, din punctul meu de vedere. Şi atunci întreaga filosofie pe care o avem la nivelul ministerului şi la nivelul Guvernului vizavi de turism este cumva o schimbare a abordării pentru că, nicio frunză, nicio oală sau alte proiecte anterioare care au avut eficienţă relativă, ca să fim eleganţi, nu mai pot să funcţioneze pe termen lung. Adică ideea că ministerul are soluţia şi şperaclul magic să susţină şi să stimuleze turismul în România şi turismul ca şi concept este clar că este una depăşită şi asta vedem foarte clar, că decizia trebuie mutată spre local şi urmărind exemple de succes din celelalte state şi europene şi nu doar europene", a afirmat vicepremierul Dan Barna.

De asemenea, el a subliniat că la nivelul local, al comunităţilor, se cunoaşte cel mai bine ce este atractiv şi ce ar trebui sprijinit şi promovat de către Guvern în acest domeniu.

"E clar că la nivel local, comunităţile cunosc cel mai bine ce este atractiv, ce este tentant, ce ar trebui promovat şi sprijinul de la nivel central şi de la nivel guvernamental ar trebui să vină mai degrabă pe aceste cerinţe definite sau descoperite şi definite de către comunităţi la nivel local şi într-o măsură mult mai mică spre deloc, sper eu, să avem acele programe naţionale servite, care spun cam cum ar trebui să se întâmple lucrurile", consideră Barna.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. dragutza esti cu capul!

    pai tu asa ai invatat ca pocnesti din degete si totul este la fel ca in urma cu un an si...? 

    ne dovedesti inca odata , daca mai era nevoie , ca suferi de o mare doza de aiureala economico sociala acuta!

    ce drku cauti in functia de dat cu presupusu'?? 

    1. VIZURELE de SIBIU,stie ce vorbeste. Dupa ce Parlamentul European a votat raportul MATIC,romania v-a fi luata cu asalt de TURISTII SEXUALI,care se vor bucura nu numai de nurii romancelor nesatisfacute sau doritoare de euroi ,ci si al barbatilor care doresc sa nasca dar mai ales de copii mici.in curand se v-a introduce educatia sexuala in scoli inca de la gradinita si clasele scolare primare si chiar a copiilor care nu sunt cuprinsi in gradinite sau scoli.Copii,vor fi invatati de mici ce inseamna masturbarea,si alte placeri trupesti care nu au legatura cu normalitatea sexuala data de nastere.Deasemenea ,cei mici vor fi invatati cum si unde sa atinga fetele pentru a le deschide pofta sexuala de mici.Fetele mici,vor fi invatate cum sa faca dragoste se face coitul,cum sa se protejeze pentru a nu ramane gravide .Sa vedeti prin parcuri cum copii veniti la joaca,se vor saruta,vor cauta umbra unor tufisuri(la concurenta cu sobolanii),pentru a experimenta invataturile sexuale inca de mici.Parintii cu copii mici,vor trebui ca noaptea sa incuie usile daca vor sa faca dragoste daca nu vor ca copii sa le puna intrebari daca sau simtit bine. Bravo VIEZURE,o sa ne inmultim ca si sobolanii,noroc ca avortul a fost declarat politica de stat,si doctorii vor fi obligati sa faca avorturi impotriva constiintei lor de a ocroti si da viata nu de a deveni ucigasi de copii inca nenascuti.Romania PERVERSA este aproape si se v-a umple de turisti.!

    chiar nu este nici o alifie pentru monstri din astia , creati de securisti vanduti unor interese straine dornice de haos si distrugere ? pentru ce a fost adus la putere zabaucul asta cu tot cu partidul lui ? cativa de la multinationale probabil au votat , dar pina la un milion ?

    In opozitie ne spuneati ca voi aveti solutii ca sunteti mai buni decat pesede,acum nu mai aveti solutii voi nu mai sunteti vinovati de nimic cu toate ca pesede ul era vinovat si daca murea o furnica,rusine poponarilor

    Desi ar fi trebuit sa fie demult la parnaie, pt infractiunile comise cu bani publici si europeni, Petarda asta marxista inca isi permite sa vorbeasca vrute si nevrute, chiar din functia de vicepremier!

    idee de speraclu magic , fraiere! =>

    tichete cadou pentru vacanta!  

    tocmai le-ati scos!  

    alta idee: fara nici o masura restrictiva anti-covid si sa lasati turismul sa se reaseze economic!  

    1. Ne-am obisnuit, ca periodic,un mare demnitar,sa iasa pe sticla sa se mire cum sunt romanii de circotasi :guvernul a luat masuri si ei sunt nemultumiti,ei romanii,Acum si asta se mira,cati romani se vor duce la Mamaia care e perla litoralului,cu servicii de 2-3 stele si renunta la Bulgaria,Grecia.......si ciar Dubai,Tailanda......etc,etc,un de la acelasi pret romanul se simte BOIER,bagat in seama si servit OK,nuKO la noi. patronii din turism nu cunosc povestea cu gaina ce oua ouo de aur in schimb stiu sa ceara ajutoare.

      chiar au solutii dar le pastreaza pana la votarea noilor rezolutii ale Comisiei europene.

      si le vor distribii gratuit fiecarui roman doritor.HIC (solutiile)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb