Barrick Gold oferă 18 miliarde de dolari pentru achiziţionarea Newmont Mining

M.I.
Companii / 26 februarie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Grupul canadian Barrick Gold, cel mai mare producător mondial de aur, a lansat astăzi o ofertă ostilă de preluare a rivalului american Newmont Mining, cu aproape 18 miliarde de dolari, transmit AFP şi Reuters.

Dacă această tranzacţie va avea loc, ar da naştere unui monolit în industria aurului, cu o capitalizare bursieră de aproximativ 42 de miliarde de dolari. Oferta vine într-un moment în care firmele din industrie încearcă diverse metode de a-şi reduce costurile şi de a-şi spori mărimea, conform Agerpres.

Al doilea mare producător mondial de aur, Newmont şi-a anunţat luna trecută intenţia de a cheltui 10 miliarde de dolari pentru a prelua un alt mare producător canadian de aur, Goldcorp, şi a trece astfel în faţa Barrick Gold pe poziţia de lider mondial al producţiei de aur.

Nu este prima dată când Barrick şi Newmont au încercat să fuzioneze. Ultima tentativă datează din 2014, când operaţiunea a eşuat în ultimul moment întrucât cei doi giganţi nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la guvernanţa noii entităţi, mai informează Agerpres.

Reprezentanţii Newmont au respins oferta Barrick, anunţând că se concentrează pe încheierea achiziţiei Goldcorp contra sumei de zece miliarde de dolari, în trimestrul doi din acest an.

Preşedintele director general al Barrick, Mark Bristow, a apreciat că oferta este "logică şi ar fi trebuit pusă în practică de mult timp". De asemenea, Bristow a apreciat că fuziunea ar avea ca rezultat reduceri de costuri de şapte miliarde de dolari.

Newmont a răspuns ofertei Barrick considerând că propunerea de fuziune cu Goldcorp oferă "beneficii superioare", iar oferta Barrick este mai scăzută decât actuala capitalizare de piaţă a Newmont.

Acţionarii Newmont vor primi 2,5694 acţiuni comune ale Barrick pentru fiecare acţiune Newmont. Oferta evaluează o acţiune Newmont la 33 de dolari şi întreaga companie la 17,85 miliarde de dolari, conform calculelor Reuters.

În ultimii ani, fuziunile şi achiziţiile în sectorul aurului au fost limitate, companiile fiind concentrate pe reducerea costurilor, pe fondul criticilor venite de la investitori cu privire la managementul inadecvat al capitalului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si eu trebuie sa stau sa caut pe google pretul unei actiuni newmont ca sa imi dau seama daca oferta este corecta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb