Barroso consideră că situaţia politică din România este normală într-o democraţie

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 31 ianuarie 2007

Preşedintele Comisiei Europene consideră că dezbaterile politice care au loc în aceste zile la Bucureşti sunt fireşti într-o democraţie. Deşi a refuzat să comenteze "criza politică" din România, oficialul european a precizat că şi alte state, mai vechi, membre ale Uniunii Europene se confruntă cu dezbateri politice. "Avem o viaţă politică plină de viaţă în multe state ale Uniunii Europene", a explicat Barroso, citat de Rompres. El a reamintit că au existat multe state vechi ale UE în care, la multe luni după alegeri, nici măcar nu se formaseră guvernele."Să fim cinstiţi: nu vreau să stabilesc nicio legătură între actuala situaţie politică din România şi obligaţiile ei ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene", a declarat Jose Manuel Barroso, la finalul întrevederii avute ieri la Bruxelles cu preşedintele Traian Băsescu.

Oficialul european a menţionat că, de multe ori, există tendinţa de a se spune că noile state membre sunt vinovate şi de ceea ce s-ar întâmpla în cadrul UE şi a subliniat că această perspectivă de a privi lucrurile nu este una tocmai cinstită, mai ales că dezbateri politice există şi în statele vechi ale UE. Barroso a subliniat totodată că depinde de România şi de sistemul ei democratic rezolvarea propriilor probleme. "Cred că în democraţie nu este nicio problemă pentru care să nu se găsească soluţie", a spus oficialul european.

El a îndemnat ţara noastră şi autorităţile de la Bucureşti să continue reformele "spre binele" românilor. "Reformele trebuie să continue. România trebuie să facă eforturi pentru a deveni o ţară proeuropeană şi sunt încrezător că ţara dumneavoastră va continua pe această linie", a mai spus Jose Barroso. În ceea ce priveşte raporturile Comisiei Europene cu autorităţile de la Bucureşti, oficialul CE a spus că acestea sunt normale şi că ceea ce se întâmplă în prezent în politica românească "sunt turbulenţe normale ale democraţiei".

Preşedintele Traian Băsescu a notat că "la Bruxelles se face diferenţa între disputa politică şi criza politică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb