BĂSESCU: "Ce face Cioloş e necinstit; nu poţi să mănânci griş cu lapte şi să nu ţi se scurgă pe lângă"

Stelian Bădescu
Politică / 23 noiembrie 2016

Traian Băsescu

Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu, susţine, într-un interviu acordat News.ro, că ceea ce face premierul Dacian Cioloş este necinstit, pentru că spune că nu vrea partide, dar face campanie pentru PNL, iar dacă după alegeri se va ajunge în Parlament cu varianta Cioloş premier PMP va vota împotrivă.

Băsescu susţine că varianta Cioloş premier este "incorectă".

"Ştiţi cum e? E ca unul care stă în tribună la un meci de tenis, se uită cum merge mingea şi, la sfârşit, în loc să se dea cupa câştigătorului din teren, se înmânează unuia din tribune. E caraghios", adaugă liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP).

Întrebat dacă PMP l-ar susţine pe Dacian Cioloş premier, Traian Băsescu a răspuns: "Nu. PMP, cu cei opt parlamentari pe care îi avea, a votat împotriva învestirii Guvernului Cioloş, ca idee de Guvern tehnocrat, iar ce face Dacian Cioloş acum nu e cinstit. El vrea să fie prim-ministru, nu vrea să se bage în ceea ce el consideră a fi mizeria politică şi trebuie spus că nu poţi să mănânci griş cu lapte şi să nu ţi se scurgă pe lângă".

Băsescu a subliniat că, dacă se ajunge în Parlament cu varianta Cioloş premier, nu ar fi de cord ca PMP să voteze pentru: "N-aş fi de acord, măcar şi pentru incorectitudinea cu care se manifestă în timpul acestei campanii. Spune că nu vrea partide, dar face campanie pentru PNL. E incorect".

Întrebat dacă din actualul Cabinet Cioloş vede oameni capabili care ar putea să rămână sau ar trebui să rămână şi după alegeri, liderul PMP a spus că nu crede în guvern tehnocrat.

"Pentru mine, valoarea este zero a unui astfel de Guvern. Chiar ei s-au autodefinit ca fiind Guvernul zero şi zero rămâne. Le observ tupeul miniştrilor, agresivitatea miniştrilor, capacitatea de propagandă a miniştrilor lui Cioloş, dar în spatele lor e un hău. Şi de experienţă de guvernare, şi de cunoştinţe legate de sistemele pe care le conduc. Uitaţi-vă la sănătate. Tot timpul auzim: nu mai sunt vaccinuri pentru bebeluşi", a mai declarat Traian Băsescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Presedintele Traian Basescu le-a spus miercuri ministrilor ca Romania va trebui sa pregateasca un punct de vedere foarte consistent pentru Consiliul informal din 1 martie, explicand ca Guvernul nu trebuie angajeze credite pentru a substitui obligatiile bancilor-mama de a-si finanta filialele din Romania.

    Presedintele Traian Basescu le-a spus ministrilor ca Romania va trebui sa pregateasca un punct de vedere foarte consistent pentru Consiliul informal din 1 martie, explicand ca Guvernul nu trebuie angajeze credite pentru a substitui obligatiile bancilor-mama de a-si finanta filialele din Romania. 

    "Inainte de a angaja credite care sa acopere deficitele de finantare din zona privata avem obligatia sa facem tot ceea ce tine de noi ca bancile mama sa-si duca la indeplinire obligatiile asumate in urma procesului de privatizare a bancilor din Romania. Mi se pare inadmisibil ca Romania sa angajeze un credit mult mai mare decat ar trebui sa angajeze in situatia in care bancile romanesti care au fost privatizate si au actionariat majoritar in state ale Uniunii Europene nu-si indeplinesc obligatiile de finantare a economiei romanesti", a aratat seful statului, citat de NewsIn. 

    Presedintele le-a spus membrilor Guvernului ca va trebui ca atat seful statului, cat si toti deminitarii din minister care au legaturi cu Bruxelles-ul sa-si faca un obiectiv comun in a sustine acest punct de vedere. 

    De altfel, Basescu a aratat ca in cadrul Consiliului informal care va avea loc la 1 martie la Bruxelles Romania va trebui sa pregateasca un punct de vedere concentrat si sa explice faptul ca Guvernul Romaniei nu ar trebui sa substituie obligatiile bancilor care detin actionariatul majoritar in bancile din Romania... 

    1. banii bancilor-mama au ramas in tara pina prin 20012 si totusi creditul s-a luat, sub privirea incilcita a indragitului de tine comandant.

    Mai bine sa se dea cupa unuia din tribune decat unui concurent binecunoscut mai ales pentru coruptia lui.

    Basescule....las-o balta...dute si plinba-ti nepoti...ai avut 10 ani lumina la indemana si n-ai facut nimic...Te plimbai de 'UNUL" SINGUR pe la Bruxelles si veneai acasa si dupa masa la ora 18 ne vindeai ...gogosi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb