Băsescu: Cererile de măriri salariale, o eroare căreia Guvernul nu trebuie să-i răspundă pozitiv

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 30 aprilie 2009

Băsescu: Cererile de măriri salariale, o eroare căreia Guvernul nu trebuie să-i răspundă pozitiv

Preşedintele Traian Băses­cu a declarat, ieri, în cadrul unei vizite oficiale în Croaţia, că este o eroare să se ceară măriri de salarii în Româ­nia, care "nu a stat grozav în primele trei luni ale anului" şi că Finanţele au împrumutat bani de pe piaţă să plătească la timp salariile şi pensiile.

Prezent la o întâlnire cu românii din Croaţia, şeful statului le-a făcut acestora o scurtă informare cu privire la situaţia din ţară, arătând că Guvernul face tot ce este posibil în situaţia de criză economică, dar că este nevoie şi ca românii să fie solidari cu aceste măsuri.

Traian Băsescu a explicat: "Nu sunt un pesimist, poate pentru că sunt mai bine informat, dar în acelaşi timp este clar că în situaţie de criză, dincolo de ceea ce poate face Guvernul, esenţială este solidaritatea româ­nilor cu realitatea. Că dacă nu vrei să te aşezi pe realitate şi crezi că astăzi se mai pot cere măriri de salarii, sigur că este o eroare căreia Guvernul nu îi poate răspunde pozitiv. Dar aşa este rânduiala şi trebuie să le rezolvăm pe toate într-un fel sau altul".

Şeful statului s-a declarat optimist că economia românească îşi va relua un curs ascendent înspre toamnă.

Totodată, Băsescu a precizat că este un lucru bun faptul că s-a micşorat masiv deficitul de cont curent, ce a ajuns de la peste 12% la 8%.

În continuare, Băsescu a mai spus că măsurile de austeritate sunt obligatorii pentru a evita un eventual derapaj, informează NewsIn.

Şeful statului le-a explicat româ­nilor din Croaţia că ţara noastră a contractat un împrumut de la FMI, dar şi de la Uniunea Europeană, tocmai pentru a se evita un eventual derapaj economic.

Băsescu a explicat că România "nu a stat grozav în primele trei luni ale anului", Ministerul de Finanţe împrumutând bani de pe piaţă pentru a putea plăti fără întârziere salariile şi pensiile.

Pe de altă parte, premierul Emil Boc a declarat, marţi, că Executivul face eforturi pentru a achita salariile şi pensiile în perioda crizei economice, argumentând că majorările de venituri decise în diverse luni ale anului 2008, când România înregistra creştere economică, trebuie acordate pe tot parcursul anului 2009.

Emil Boc a explicat: "Guvernul face eforturi susţinute să achite salariile şi pensiile în această perioadă dificilă de criză. Vreau să ştiţi că, în acest an, cheltuielile cu salariile şi pensiile sunt mai mari decât cheltuielile din anul 2008, când am avut o creştere economică de 7,8% şi, din nefericire, am fost lăsaţi cu un deficit de 5,2%. De ce ? Pentru că anul trecut am avut creşteri fie de pensii, fie de salarii, începând cu diverse luni ale anului, iar în 2009 plătim pentru întreg anul aces­te majorări".

Şeful Guvernului a adăugat că Executivul face un efort "consistent şi susţinut" pentru a putea să achite în continuare salariile şi pensiile la acelaşi nivel şi chiar caută soluţii pentru creşterea lor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb