BĂSESCU, DESPRE CONSTRUCŢIA MOSCHEII: "Doi nesăbuiţi din fruntea statului vor ca o universitate cu 6.000 de arabi să funcţioneze în Capitală"

Miscellanea / 10 iulie 2015

"Doi nesăbuiţi din fruntea statului vor ca o universitate cu 6.000 de arabi să funcţioneze în Capitală"

Fostul preşedinte Traian Băsescu critică proiectul privind construirea unei moschei la Bucureşti şi îi transmite preşedintelui turc Recep Erdogan să propovăduiască islamul în Turcia, nu într-o ţară creştină.

"Doi nesăbuiţi din fruntea statului român vor ca, la Bucureşti, să se construiască cea mai mare moschee din Europa, pe lângă care să funcţioneze o universitate cu 6.000 de studenţi selectaţi de prin toată lumea arabă", a scris, ieri, pe pagina sa de Facebook, Traian Băsescu, referindu-se la iniţiativa autorităţilor române de a aloca un teren pentru construirea unei moschei.

Fostul şef al statului a lansat un atac extrem de dur şi la adresa liderului comunităţii musulmanilor din România şi a preşedintelui turc Recep Erdogan: "Muftiule, am o sugestie si pentru tine: ciocul mic, pentru că aici nu este vorba despre minorităţi. Ştii cumva de visul teroriştilor de la Statul Islamic de a se extinde în Balcani si Europa Centrală? Erdogan să propovăduiască islamismul în Turcia, nu într-o ţară creştin-ortodoxă".

"Probabil nu reuşiţi să vă imaginaţi o staţie de metrou din Bucureşti în care, la ore de vîrf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah. Sau poate inteligenţa nu vă ajută să vă imaginaţi tineri romîni eşuaţi în viaţă convertiţi la islamism şi trimişi în tabere de instruire prin Siria, Irak sau Afganistan şi reveniţi în Europa pentru a ne aduce binefacerile Statului Islamic", susţine fostul şef al statului, în postarea sa pe reţeaua de socializare.

Este pentru a doua oară când fostul şef al statului are o astfel de ieşire publică în ceea ce priveşte proiectul de construire a unei moschei, considerând că aducerea studenţilor musulmani în ţară reprezintă "cel mai mare risc". "Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul. Şchiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, dacă n-ar fi tragică, ar fi comică (...). Astfel de decizii sunt nesăbuite, dacă nu chiar antinaţionale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa şi să aduci 6.000 de studenţi musulmani... (...) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară", a spus fostul preşedinte, la o întrunire a PMP, care s-a desfăşurat duminică la Piteşti. Fostul preşedinte consideră că această decizie trebuie discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi că proiectul trebuie respins.

De celalaltă parte, şeful Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, a afirmat, potrivit gandul.info că proiectul este unul paşnic şi că nu înţelege de ce "s-a transformat într-o polemică politică". Acesta s-a declarat dezamăgit de afirmaţiile lui Traian Băsescu, susţinând că fostul şef al statului ştia din vremea de când era în funcţie "de acest acord între statul turc şi statul român pentru construirea unei moschei". Muftiul afirmă că de 10 ani de când conduce comunitatea turco - tătară se discută despre construirea unei moschei în Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, ieri seară, la cina de Iftar, care marchează postul cel mare al musulmanilor, el spunând că membrii comunităţii musulmane din România împărtăşesc aceleaşi aspiraţii comune, printre care "proiectul european şi angajamentul nord-atlantic".

Premierul Victor Ponta spune că participarea lui Iohannis la eveniment este "un gest lăudabil şi normal" şi că speră ca astfel "să se mai spele ruşinea provocată societăţii de declaraţiile iresponsabile împotriva comunităţii musulmane".

Guvernul a decis să ofere Muftiatului cultului musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri pătraţi în Bucureşti, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa. Terenul respectiv este situat lângă Centrul Expoziţional Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimată la patru milioane de euro. Singura condiţie pe care a impus-o Guvernul este ca lucrările de construcţie a moscheei să înceapă în trei ani. Fondurile pentru construcţie vor fi asigurate de către statul turc. Moscheea va avea o capacitate de 2.000 de persoane.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Pacat ca e asa de ticalos.

    1. Draga eu. De aceea imi place de el. Vorbesc sa-mu faca un poster . Imblanzitoru de pisoi

    Deci să ardem toate bisericile protestanților creștini și musulmani și evrei și tot. Pe rug cu ei. (sarcasm)

     

    Am scris intenționat că este sarcasm pentru ca Bursa să nu considere comentariul ca fiind "mesajele care incită la acțiuni ilegale sau cu tentă antisocială, sau care incită la ură rasială sau xenofobie". 

    Cum, Bursa ar putea să îmi interzică acest comentariu (pe baza regulamentului de operare), dacă nu era sarcastic, dar tâmpitul, mizerabilul de băsescu are liber la astfel de declarații? Când îl scoatem în piața publică să îl batem cu biciul? 

    1. Prietene Cristi C. Atunci sa vezi la metrou placere sa te uiti pe sub fustitze:-)

      Va fi în primul rând. Și va pune primul mâna. Sau ar vrea, până când un iatagan i-o va scurta.

      Ce vorbesti?

      Cate locasuri de cult crestine au fost construite in tarile musulmane in ultimii 20 ani? 

      Cati dintre arabii care schimba valuta in Romania platesc si impozite? 

      Ai cumva idee ce parere au cetatenii turci (si musulmanii in general) despre noi crestinii? Iti spun eu, ne-ar extermina in secunda urmatoare daca ar putea. Musulmanii sunt indoctrinati, lipsiti de toleranta si fanatici. Ii putem tolera dar pana la un anumit punct doar. Nu este cazul sa repetem greseala pe care am facut-o cu tiganii. De data asta Basescu ARE DREPTATE!

      Dar n-am verificat. Se spune că acest schimb de terenuri este perfectat pe vremea lui băse. Noi construim o biserică în Turcia și ei o moschee în România. Nu știu dacă noi am construit-o.

       

      Muftiul spune:

      "Reciproc, președintele turc și-a asumat obligația punerii la dispoziție, la Istanbul, a terenurilor necesare construirii unei biserici creștine românești și a unui cimitir, pentru comunitatea românească din metropolă, acorduri care au și fost finalizate, acum" 

      Si cu ce ne ajuta o eventuala biserica in Turcia? Merg romanii acolo sa crestineze sau sa vanda fripturi de porc si mici la gratar? Efect pozitiv zero pentru noi o asemenea reciprocitate.

      Beste,porcovane! iti arde de fustite? 

      Atunci am o emotie si o dorinta de a vedea frumosul de nu Pot sa-ti spun. E o rusine?Daca nu poti da exprimi o opinie pertinenta nu ai nevoie intai de un Due Diligence?

    Că băsescu minte. Pe Agerpres a mai apărut următoarea declarație pe care ar trebui să o pună și Bursa în articolul de bază, ca drept la replică.

    Agerpres: "Opinia publică se dorește a fi divizată de un conflict politic cu tendințe confesionale. S-a spus (Traian Băsescu — n.r.) că după construirea moscheii centrale din București vor sosi și studia în România 6.000 de studenți musulmani și țara noastră va devin centru al islamului din Balcani. Eu garantez că niciodată în țara noastră nu se va înființa o universitate teologică musulmană și, mai mult, nu există 6.000 de studenți teologi musulmani în Bulgaria, Bosnia și Macedonia, la un loc! (...) Fostul președinte Băsescu să nu implice Cultul Musulman într-un conflict politic cu pretext religios!", a subliniat muftiul Muurat Iusuf." 

    "The Mosque of Rome (Italian: Moschea di Roma), situated in Parioli, is the largest mosque outside the Islamic world. It has an area of 30,000 m2 (320,000 sq ft) and can accommodate more than 12,000 people. The building is located in the Acqua Acetosa area, at the foot of the Monti Parioli, north of the city. Being the Western world's biggest mosque,[2] it is the seat of the Italian Islamic Cultural Centre (Italian: Centro Culturale Islamico d'Italia).

     

    In addition to being a meeting place for religious activities, it provides cultural and social services variously connecting Muslims together. It also holds teachings, wedding ceremonies, funeral services, exegesis, exhibitions, conventions, and other essential events." 

    La naiba, nici măcar cea mai mare moschee din Europa nu suntem în stare să facem. Un popor de ratați, asta suntem. 

    1. Nu de ratati. Daca am fi fost un popoe de intelepti am fi fost ca Mugurel in 26.03.2009

    Marea Catedrală va avea o capacitate de 5000 de locuri.

    Moscheea (care ar putea să nu intre în top 10 în Europa, după cele din Roma, 12000, Londra-Morden, 10000, Londra, 7500, Paris-Courcouronnes, 5000 și altele mai mici) are doar 1500-2000 de locuri. 

     

    Costul Catedralei estimate la 200 mil €. 

    Costul moscheii de la noi: 3 mil € (așa zice adevărul că vrea turcul să plătească). 

    Orice am face, nimic nu ne eclipsează pe noi creștinii-ortodocși care pupăm moaștele lui băse. 

    1. Nu stiu insa cum rezolv cu doamna Maria sa nu se supere. Fraza cu ciocu mic e dementiala. Daca mai spunea si botu pe labe eram bulversat.

      Bați cruci în metrou, te închini înainte de un bilanț contabil al Petrom ...

      Prietene Cristi C. Daca au fi citit si zu rapoartele Petrom ai fi observat ca raportul consolidat pe 2009 da eroare. Pare de ce :-) Sa de f

    Stire Agerpres, 5 februarie 2014

     

    Preşedintele Traian Băsescu l-a asigurat miercuri, la Ankara, pe premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, că Primăria Capitalei a declanşat procedurile pentru alocarea unui teren pentru o moschee. 

     

    “Aş vrea să încep cu o problemă care a fost în oarecare dispută azi dimineaţă. Am verificat şi vă pot spune că, într-adevăr, Primăria Capitalei a declanşat procedurile pentru alocarea unui teren pentru o moschee”, i-a spus Băsescu premierului turc, în debutul întrevederii cu acesta. 

     

    Şeful statului român se află miercuri şi joi într-o vizită de stat în Republica Turcia. 

     

    Miercuri, Traian Băsescu a avut întrevederi cu omologul turc, Abdullah Gül, cu premierul Recep Tayyip Erdogan şi cu preşedintele Marii Adunări Naţionale, Cemil Çiçek. 

    De asemenea, preşedintele Băsescu a avut o întâlnire şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Republica Turcia. 

    Clasa politica imatura si iresponsabila. NU ati invatat nimic din patania cu tiganii. Acum repetam povestea cu musulmanii. Asta ne trebuie - cea mai mare moschee din Europa! Sunteti absolut idioti!!!! Daca nu sunteti in stare sa faceti bine natiunii, macar sa nu ii faceti rau. Povara acestei greseli a voastre o vor duce copiii nostri si toate generatiile urmatoare. Idiotilor, nu sunteti in stare sa vedeti mai departe de 1 metru in fata voastra (sau nici atat))!! Se va umple Bucrestiul de broboade, case de schimb valutar, miros de saorma si RAHAT (ca al nostru nu ne era de ajuns!)!

    Poporul asta ii duce deja in spinare pe politicieni si pe tigani, iar acum acesti politicieni iresponsabili ii pun in carca si arabii. Sa fie clar, arabii nu vin aici sa fie fecioare si nici sa ajute Romania ci SA FACA BANI si sa raspandeasca credinta lipsita de toleranta a islamului. Care este castigul nostru, al tarii din toata povestea asta?

    Sunt de acord cu dl Basescu in aceasta privinta ! Este inadmisbil ca in inima unei tari ortodoxe sa se planteze un stalp al gunoaielor de la statul islamic !!! Acolo trebuie sa fie o Biserica Ortodoxa !!

    1. Nu Ardealul era inima țării? Așa spunea Marele și Giganticul Jurnalist Mândruță când sculpta în online pentru veșnicie aceste vorbe "Ardealul e inima tarii. Cum facem s-o ascultam cand bate?"

      Bucurestiul este zona intestinala, daca ne uitam pe harta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb