Băsescu: Nu vom accepta să fim discriminaţi privind aderarea la Schengen

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 22 decembrie 2010

Băsescu: Nu vom accepta să fim discriminaţi privind aderarea la Schengen

Scrisoarea miniştrilor de Interne francez şi german prin care se cere Comisiei Europene amânarea intrării României în Schengen este "o discriminare" la adresa românilor, a declarat, ieri, preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe la Palatul Cotroceni. Şeful statului a afirmat că ţinta scrisorii este o discriminare la adresa românilor, pentru că se cere amânarea aderării pentru motive care nu ţin de aquis-ul Spaţiului Schengen. "Nu vom accepta o discriminare din partea nimănui", a subliniat şeful statului, citat de Mediafax. Băsescu a subliniat că ţara noastră şi-a îndeplinit toate obligaţiile tehnice în acest sens. Preşedintele a afirmat că România are dreptul să se bată pentru drepturile ei şi că trebuie să aibă aceleaşi condiţii pe care le au şi celelalte state. Şeful statului a declarat: "În urma deciziei COREPER s-a înaintat la Parlament documentaţia pentru avizul consultativ de intrare în UE. Decizia cu privire la accesul în Schengen o va lua Consiliul JAI. Dincolo de discriminare se ajunge la exagerări. Domnii miniştri (n.r. - miniştrii de Interne francez şi german) leagă accesul României în Schengen de gestionarea frontierelor la nivelul UE. Cei doi fac referire la politica de azil a UE ca şi cum ar avea vreo legătură cu accesul României la Schengen. Este o argumentaţie forţată, făcută din lipsă de argumente".

Băsescu a menţionat că, în acelaşi timp, scrisoarea conţine şi afirmaţii reale despre situaţia din România. "Scrisoarea conţine şi realităţi ale noastre, care nu pot fi contestate pentru că şi eu şi mulţi alţii le-am semnalat frecvent. Pe fond este vorba de funcţionarea justiţiei şi a instituţiilor statului. Încă avem probleme în funcţionarea CSM", a spus Băsescu.

Preşedintele a aprecizat că un precedent de încălcare a tratatului de aderare al unui stat poate duce la alte abuzuri în continuare. "Trebuie să avem aceleaşi condiţii de acces pe care le-au avut toate statele", a încheiat preşedintele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb