Băsescu: "Ponta, exemplificarea perfectă a farseurului"

V.B.
Politică / 27 septembrie 2014

Actualizare 14:38 Băsescu: "Am convingerea că Elena Udrea este bună pentru România"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că prezidenţiabila PMP, Elena Udrea, este "bună pentru România" şi "un om inteligent", care nu face compromisuri politice, adăugând că, totuşi, speră ca Udrea să fie capabilă, la nevoie, şi de compromisuri, potrivit surselor din presă.

"Ca un om pe care am crescut-o din punct de vedere politic, vă pot garanta că este un om inteligent, la care nu veţi găsi fluctuaţii de opţiuni, nu veţi găsi compromisuri politice. Eu am făcut compromisuri, pentru că trebuit să le fac, dar cel puţin la candidatul dumnevoastră şi al PMP pentru prezidenţiale nu o să găsiţi compromis politic", a explicat Traian Băsescu, mulţumindu-le membrilor PNŢCD pentru susţinerea Elenei Udrea în campania prezidenţială.

Şeful statului a şi-a exprimat speranţa ca Udrea să fie capabilă, la nevoie, şi de compromisuri politice, dacă va câştiga, adăugând: "Politica este şi o artă a compromisului, la un moment dat, dar fără să compromiţi principiile".

Traian Băsescu s-a arătat impresionat de Elena Udrea, pentru că a fost "al doilea om politic atacat de trusturile lui Voiculescu şi a rezistat".

"Asta o recomandă ca politican care ar avea forţă să continue drumul. Nu am pretenţia să îl continue la fel. Deşi uneori am glumit, trebuie să spun că am fost departe de a fi perfect. Orice preşedinte, după mine, poate năzui să facă lucrurile mai bine, mai delicat, mai înţelept, mai puţin brutal, dar să le facă. Eu, probabil, am avut abordarea comandantului, care a spus: < A, un perete, nici o problemă, trebuie să trecem prin el >. Mi-ar plăcea ca ea să găsească soluţia să ocoleasă peretele, dacă poate", a detaliat Băsescu, încheind: "Am convingerea că Elena Udrea este bună pentru România".

---

Actualizare 14:25 Băsescu denunţă "campania furibundă" declanşată de Antena 3 şi România TV

Preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia, astăzi, asupra "campaniei furibunde declanşate de Antenele turnătorului Voiculescu şi de televiziunea lui Ghiţă, de denigrare a tot ce ar putea fi democratic, fie că vorbim de justiţie sau de preşedintele care a ţinut ca statul de drept să înceapă să funcţioneze în România", conform surselor din presă.

"Este o bătălie fără menajamente în procesul de păcălire a românilor, o bătălie care poate fi un punct de inflexiune în evoluţia României. Alegerea unui candidat care nu a făcut compromisuri, care ar continua procesele de consoliderea a statului de drept ar fi şansa României. Alegerea unui candidat care dispreţuieşte statul de drept, care îşi are rădăcinile educaţionale în regimul trecut sau care are mentori din regimul trecut va putea însemna o întorcere în timp a României, o abandonare a luptei pentru curăţarea statului", a explicat Băsescu.

Şeful statului a mai opinat că "aceşti ticăloşi care ar întoarce România înapoi nu vor lucra nici cu armata sau cu structurile de securitate, ci cu forţa politică pe care o au în Parlament".

"Vor schimba legi, vor pune ei cătuşe DNA, să nu le pună DNA lor, vor pune ei cătuşe ICCJ, nu cu forţa, ci în numele democraţiei, prin legi. Acesta este marele pericol pe care România îl are în faţă", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a susţinut că depinde de români dacă vor avea forţa să voteze un candidat care să nu facă drumul întors sau nu o vor avea, şi atunci vor constata că s-au înşelat, dar va fi prea târziu, iar ţara noastră "este într-un moment crucial, al drumului înainte sau al drumului înapoi".

Oficialul de la Cotroceni a detaliat: "Fac un apel nu numai la cele două partide care au decis să meargă într-o alianţă până în 2016, electorală acum, la prezidenţiale, şi într-o alianţă politică, pentru alegerile din 2016 (PMP şi PNŢCD), dar şi la toţi românii, să înţeleagă capcana către care îi împing Antenele lui Voiculescu, un imperiu construit pe banii de la Crescent, ai securităţii. (...) Nu e declaraţie politică ceea ce vă spun. Sunt oameni care se dau extrem de intransigenţi şi care în interiorul trustului Grivco au semnat transferul a milioane de dolari de la Crescent, firma securităţii, către diverse firme din Grivco. O să vină momentul să le spun numele, dar vreau să ştiţi că acest trust de presă, ca de altfel tot ce înseamnă Grivco, şi-a pus bazele cu milioane împrumutate de la un Crescent al cărui moştenitor rămăsese Voiculescu. Acum vedeţi manifestându-se banii securităţii, prin trustul Antena 3, minciună, propagandă, înşelarea populaţiei, este ceea ce face acest trust, alături de trustul lui Ghiţă, România TV".

---

Actualizare 13:47 Băsescu: "Printre candidaţi, oameni cu mentalităţi retrograde"

Traian Băsescu a declarat, astăzi, că printre candidaţii la Preşedinţie se numără "oameni cu mentalităţi retrograde, care astăzi s-ar întoarce la rânduiala de dinainte de revoluţie, fie că este vorba despre Ponta, Tăriceanu, sau Meleşcanu", potrivit surselor din presă.

"Vedem printre candidaţi oameni cu mentalităţi retrograde, care astăzi s-ar întoarce la rânduiala de dinainte de Revoluţie. Fie că vorbim de Victor Ponta, de domnul Tăriceanu, de Meleşcanu, aş spune acelaşi lucru, şi întrebarea rămâne valabilă: Cum este posibil ca oameni care nu cred în valorile României democratice să îndrăznească să candideze la funcţia de preşedinte al României?", s-a întrebat retoric Băsescu.

Şeful statului a susţinut că aceste alegeri prezidenţiale sunt "fundamentale", amintind momentul când, în dezbaterea cu Adrian Năstase (la alegerile din 2004), l-a întrebat pe acesta: "Adriane, cum e posibil ca, după 15 ani, candidaţii din finala la prezidenţiale să fie doi foşti comunişti?".

"Să ştiţi: mulţi au spus că a fost un glonţ, Nu; era o întrebare sinceră la care, pe urmă, mi-am dat răspuns", a afirmat Băsescu, adăugând că domnia sa şi Năstase proveneau din medii diferite, iar actualul şef al statului avusese şansa de a vedea lumea şi că "se poate şi alfel".

Preşedintele a mai arătat că întrebarea este valabilă şi astăzi şi poate mai actuală decât atunci, pentru că atunci erau 15 ani de la revoluţie, pe când acum sunt 25 de ani de la revoluţie.

Băsescu s-a întrebat retoric "cum e posibil să fie credibili candidaţi care în vara lui 2012 loveau fără rezerve în statul de drept şi candidaţi care nici astăzi nu au recunoscut că a fost o greşeală politică enormă, care a decredibilizat România".

"Aş spune că faţă de 2004, prin lista de candidaţi, nu avem foarte multe opţiuni, foarte multe alternative", a punctat preşedintele.

---

Preşedintele Traian Băsescu l-a calificat astăzi pe Victor Ponta drept "exemplificarea perfectă a farseurului", adăugând că "astfel de farisei sunt mai periculoşi decât înaintaşii lor care i-au crescut, Ion Iliescu sau Adrian Năstase, pentru că lumea riscă să îi crediteze datorită tinereţii".

"Victor Ponta este exemplificarea perfectă a farseorului, a aceluia capabil să spună una la Houston, să spună alta la Beijing, unde să-şi manifeste simpatia pentru Partidul Comunist şi acelaşi care când se va întoarce de la Washington va condamna că o doamnă ca doamna Andronescu şi un domn ca domnul Nica sunt suspicionaţi de DNA. Tipul acesta de farisei sunt la fel de periculoşi pentru decmocraţie ca şi înaintaşii care i-au crescut, Ion Iliescu sau Adrian Năastase. Sunt mult mai periculoşi pentru că lumea riscă să-i crediteze datorită tinereţii lor şi marea problemă este că nu avem mijloace să explicăm populaţiei cât de toxică e generaţia de politicieni care s-a aşezat în siajul vechilor comunişti", a opinat şeful statului.

Băsescu a mai spus, la Congresul PNŢCD din Poiana Braşov (unde este prezentă şi Elena Udrea), că urmele vechiului regim comunist nu sunt şterse şi nu au dispărut din viaţa cotidiană, iar astăzi este nevoie "mai mult decât oricând" de solidaritate, pentru a putea construi "o Românie a statului de drept, în care legea şi şansele să fie egale pentru toţi".

"Gândul că am putea să facem paşi înapoi trebuie să fie de neacceptat. Astăzi, printr-o propagandă ticăloasă, foarte mulţi vor să ne aducă înapoi, nu ştiu dacă neapărat la comunism, dar măcar în vremea regimului lui Adrian Năastase, în care s-au construit sistemele care au confiscat Revoluţia. Eu am spus că în România a fost o revoluţie, dar o revoluţie confiscată chiar de regimul care, chipurile, a fost dărâmat. Au venit cei din linia a doua şi au confiscat-o, pentru că aveau ştiinţa să facă politică. (...) Noi am învăţat politica la fără frecvenţă. Ce politică ştiam eu atunci? Nu-mi predau politica delfinii nici în Atlantic, nici în Pacific", a afirmat Băsescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb