Băsescu: Restructurarea aparatului de stat va continua şi anul viitor

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2010

Băsescu: Restructurarea aparatului de stat va continua şi anul viitor

Procesul de restructurare a sistemului bugetar va continua şi anul viitor, potrivit preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful statului a susţinut, ieri, că acest proces nu poate fi oprit dar că, în 2011, acesta se va realiza printr-o abordare calitativă.

Traian Băsescu a explicat, potrivit Mediafax: "Avem nevoie nu numai de o reducere a cheltuielilor cu forţa de muncă din aparatul bugetar, ci şi de o creştere a nivelului de calificare şi de debirocratizare în acelaşi timp. De aceea spun că procesul de re-s-tructurare a aparatului de stat nu se opreşte. 2011 va fi un an în care se va trece la abordarea calitativă a restructurării aparatului de stat. Acum, obiectivul major a fost reducerea cheltuielilor cu funcţionarea statului".

Preşedintele a arătat că, până la finele anului, 26.000 de salariaţi vor părăsi sistemul bugetar, pentru ca obiectivul stabilit de Guvern, de 70.000 de posturi reduse anul acesta, să fie îndeplinit. Potrivit rapoartelor oficiale, la finele lunii septembrie, în sectorul bugetar lucrau 1,316 milioa-ne de salariaţi, iar ţinta pentru anul acesta este reducerea acestui număr la 1,29 milioane de persoane.

Reforme structurale şi în 2011

Totodată, şeful statului şi-a exprimat speranţa că acordurile semnate de ţara noastră cu FMI, UE şi Banca Mondială vor fi duse la bun sfârşit şi că noile înţelegeri, care ar putea să fie semnate în perioada următoare, vor duce la continuarea reformelor structurale, implicit la restructurarea sectorului public.

"Intenţionăm realizarea unui următor acord fără finanţare, un acord preventiv cu cele trei instituţii (n.r. - FMI, UE şi Banca Mondială), având ca obiectiv major continuarea reformelor structurale, spre exemplu reducerea aparatului bugetar", a explicat preşedintele.

Şeful statului a dat de înţeles, recent, că salariile în sectorul public vor putea fi majorate şi în funcţie de reducerea numărului de personal, în contextul în care bugetul de salarii pentru 2011 este de 39 de miliarde de lei.

"Orice este posibil în interiorul celor 39 de miliarde, dacă personalul este suficient de mic numeric pentru a se putea da 100% reducerea de anul trecut (n.r. - a se compensa în totalitate reducerea cu 25% a salariilor), cu siguranţă se va da", a conchis şeful statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb