Băsescu şi Geoană şi-au depus candidaturile pentru preşedinţie

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 22 octombrie 2009

Băsescu şi Geoană şi-au depus candidaturile pentru preşedinţie

Băsescu: "Nu vreau ca România să fie lăsată pe mâinile alianţei de la Grivco"

Preşedintele Traian Băses-cu s-a prezentat, ieri, la Biroul Electoral Central (BEC), ca să-şi depună can-didatura pentru un nou mandat pentru funcţia supremă în stat.

La sediul BEC, Băsescu a fost aşteptat de toţi liderii marcanţi ai PD-L, formaţiune care a strâns 1.712.950 de semnături de susţinere, cu aproape 200.000 mai mult decât au reuşit să strângă social-democraţii lui Mircea Geoană

Liderii PD-L, în frunte cu Emil Boc, miniştrii Cabinetului său şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase l-au aşteptat pe şeful statului în capătul străzii, fiind uşor surprinşi văzându-l pe acesta venind pe jos. Băsescu a explicat că a lăsat coloana oficială pentu că pe străduţa pe care se ajunge la sediul BEC era foarte aglomerat.

Şeful statului a fost salutat cu entuziasm de parlamentarii PDL, simpli membri de partid şi susţinători, primind, la un moment dat, şi câteva modele de pliante electorale.

Câţiva dintre membrii PD-L prezenţi în faţa BEC purtau deja geci de campanie - portocalii, inscripţionate cu mesajul "Băsescu pentru Ro-mâ-nia".

Traian Băsescu a mărturisit şi motivele pentru care şi-a depus candidatura: ca să nu se spună despre el că nu ar avea curajul să o facă, pentru că mai are promisiuni de rezolvat din primul mandat şi că nu vrea ca România să fie lăsată pe mâinile "alianţei de la Grivco".

Potrivit NewsIn, Traian Băsescu a declarat: "Sunt puţin emoţionat şi în orice caz infinit mai responsabil decât când am făcut-o prima dată. Prima dată când am candidat nu ştiam exact ce înseamnă viaţa de zi cu zi ca preşedinte al României. Astăzi ştiu şi de aceea consider că este o candidatură absolut responsabilă după un mandat deja exercitat".

Preşedintele a mai afirmat că dacă nu s-ar fi înscris în competiţia electorală ar fi fost un gest de laşitate din partea sa şi a adăugat că nu ar fi vrut să se spună despre el că nu a avut curajul să candideze pentru a doua oară.

Geoană: "Vreau să preiau ştafeta de la Ion Iliescu"

Preşedintele PSD Mircea Geoană a venit, ieri, la Biroul Electoral Central însoţit de soţia sa, Mihaela, de liderii partidului şi de preşedintele de onoare Ion Iliescu, pentru a-şi depune candidatura la Preşedinţie, însoţită de 2.536.506 semnături de susţinere.

Liderul PSD s-a oprit de câteva ori până să intre în sediul BEC pentru a da mâna cu susţinătorii săi şi chiar pentru a da autografe. Unul dintre susţinători i-a cerut să scape ţara "de urât", Geoană răspunzându-i: "E pe tobogan".

Mircea Geoană a apreciat că vrea să considere ziua de depunere a candidaturii sale, ca pe un transfer de ştafetă între fostul preşedinte Ion Iliescu (prezent la eveniment) şi viitorul preşedinte.

La rândul lui, Ion Iliescu a apreciat că apariţia soarelui este un simbol, "pentru optimism, pentru speranţă, pentru mai bine şi pentru revenirea la normalitate în viaţa politică a ţării".

"Cred că românii vor da această probă a maturităţii ca să ne fie mai bine", a spus Iliescu. Întrebat de presă cum rămâne în acest caz cu expresia "Când Iliescu apare, soarele răsare", Iliescu a răspuns amuzat că este o predare de ştafetă.

Geoană s-a declarat "puţin emoţionat" la depunerea candidaturii, apreciind că acesta este un moment decisiv în viaţa şi cariera sa politică. Preşedintele PSD a afirmat că este mândru că toţi liderii partidului îl însoţesc în acest moment şi a mulţumit celor care au semnat pentru susţinerea candidaturii sale.

Mircea Geoană a făcut un apel la o campanie electorală decentă, susţinând că "lumea a obosit de atâta scandal". "Lumea doreşte o dezbatere întzre proiecte şi între viziuni în România, nu îmi este suficient să câştig pe un vot negativ împotriva actualului preşedinte, vă cer să-mi daţi încrederea dumneavoastră pentru Mircea Geoană, pentru ceea ce reprezint, ceea ce ştiu şi ceea ce pot", a spus Geoană. Liderul PSD a precizat că îşi va respecta contracandidaţii şi nu va intra în jocuri şi lovituri sub centură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb