BASF ŞI RWE  Îşi propun să colaboreze în domeniul noilor tehnologii pentru protecţia mediului

G.B
Companii / 27 mai 2021

Îşi propun să colaboreze în domeniul noilor tehnologii pentru protecţia mediului

Reprezentantul BASF, Dr. Martin Brudermuller, şi cel al RWE, dr. Markus Krebber, însoţiţi de preşedintele Uniunii industriilor miniere, chimice şi energetice (IG BCE) Michael Vassiliadis, au prezentat în Ludwigshafen - Germania, o idee de proiect care arată modul în care producţia industrială poate deveni durabilă şi sustenabilă pe viitor, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Proiectul prevede un parc eolian suplimentar offshore, cu o capacitate de 2 GW, cu rolul de a furniza platformei chimice Ludwigshafen energie electrică verde şi pentru a permite producţia de hidrogen fără emisii de CO2. Scopul este de a electrifica procesele de producţie ale substanţelor chimice de bază, procese care se bazează în prezent pe combustibili fosili.

Acest lucru va implica utilizarea tehnologiilor fără emisii de CO2, cum ar fi cuptoarele cu abur încălzite electric, pentru a produce produse petrochimice. BASF lucrează deja cu parteneri la dezvoltarea acestor tehnologii. Pentru a avansa proiectul comun, directorii executivi ai BASF şi RWE au semnat o scrisoare de intenţie care vizează o cooperare pe scară largă, pentru crearea de capacităţi suplimentare de producţie a energiei regenerabile şi utilizarea tehnologiilor inovatoare pentru protecţia mediului.

"Împreună vrem să accelerăm tranziţia către o industrie chimică neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, prin electrificare şi prin utilizarea hidrogenului produs fără CO2", au spus Brudermuller şi Krebber.

Michael Vassiliadis, preşedintele Uniunii industriilor miniere, chimice şi energetice (IG BCE), a comentat: "Doi parteneri puternici fac tangibilă şi concretă transformarea şi tranziţia către energia electrică prietenoasă cu mediul înconjurător. Susţinem acest proiect major, fiindcă este un simbol pentru capacitatea inovatoare a industriei şi a oamenilor săi. Aceştia lucrează cu mare pasiune şi expertiză pentru a modela transformarea şi merită tot sprijinul pe care îl pot obţine."

Aceste planuri ar putea duce la evitarea generării a aproximativ 3,8 milioane de tone metrice de emisii de CO2 pe an, din care 2,8 milioane de tone ar proveni chiar de la BASF, din Ludwigshafen.

Acestea arată foarte clar modul în care protecţia mediului şi competitivitatea pot fi armonizate în industria chimică. Pentru construirea parcului eolian nu ar fi necesare subvenţii publice".

"Fără disponibilitatea unor volume suficiente de energie electrică din surse regenerabile, la preţuri competitive, viitoarea noastră transformare nu va fi posibilă. Acest obiectiv este realizabil numai printr-o cooperare inovatoare şi intensivă între politică şi industrie. Şi necesită colaborare pe lanţurile valorice. Prin parteneriatul nostru între RWE, ca lider în generarea de energie electrică şi BASF, lider în domeniul producţiei chimice, întrunim condiţiile prealabile necesare şi avem voinţa de a modela lucrurile",a subliniat:Martin Brudermuller, preşedintele Consiliului de administraţie al BASF SE.

Markus Krebber, CEO al RWE, a adăugat: "Construirea unui nou parc eolian offshore, încă din faza de proiectare, pentru un client industrial precum BASF, care îşi va converti producţia pentru a se baza pe electricitate verde şi hidrogen, ar fi o premieră pentru Germania. Implementarea propunerii noastre ar reprezenta un prim pas înainte pentru expansiunea energiilor regenerabile. Desigur, mai există câteva întrebări deschise, dar vrem să promovăm acest lucru - cu cât mai rapid, cu atât mai bine. Aşa vom putea modela tranziţia energetică."

Realizarea acestui plan necesită un cadru de reglementare adecvat. Factorii de decizie politică au declarat că intenţionează să crească în mod semnificativ obiectivele de expansiune pentru energiile regenerabile şi să accelereze proiectele de extindere a capacităţii lor. Pentru ca acest lucru să aibă succes, va trebui să existe un proces de licitaţie şi pentru alte site-uri de proiecte offshore, ale căror planuri actuale prevăd utilizarea de energie regenerabilă doar după 2030. Companiile îşi doresc ca aceste site-uri să fie desemnate specific pentru licitaţii axate pe procese de transformare industrială. Un alt factor important: energia verde nu ar trebui să fie supusă taxei EEG. În plus, în prezent, nu există un cadru de reglementare pentru producţia de hidrogen fără emisii de CO2.

Cu proiectul prezentat astăzi, BASF şi RWE arată cum poate avea succes o transformare inteligent planificată a sectorului industrial din Germania. "Suntem convinşi că producţia industrială neutră din punct de vedere ecologic "made in Germany" asigură faptul că valoarea adăugată şi ocuparea forţei de muncă rămân în Germania şi deschid oportunităţi de export pentru noile tehnologii", au spus Brudermuller şi Krebber.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb