Grupul BBC a reangajat, în secret, nouă foşti manageri de top, ca freelanceri sau pentru perioadă determinată, după ce, anterior, le oferise indemnizaţii de sute de mii de lire sterline că să plece, informează presa britanică.
Parlamentarul Steve Barclay, membru al Public Accounts Committee (PAC), a criticat, ieri, BBC pentru că nu a transmis această informaţie în mod voluntar Parlamentului. Totodată, acesta a spus că BBC trebuie să ofere explicaţii privind numărul persoanelor reangajate, motivul şi nivelul la care s-au luat aceste decizii.
În luna iulie, grupul BBC a fost criticat pentru că a acordat salarii compensatorii de 25 de milioane de lire sterline (29,19 milioane de euro) unui număr de 150 de senior manageri, lucru care a afectat trustul media britanic.
Un raport al Biroului Naţional de Audit din Marea Britanie arată că, în perioada decembrie 2009 - decembrie 2012, au fost plătite 10 pachete salariale compensatorii care au totalizat 20% din cele 25 de milioane de lire sterline.
BBC spunea, însă, că economiile pe care le-a făcut prin reducerea numărului de senior manageri depăşesc totalul acestor pachete salariale compensatorii.
Directorul general al BBC, Tony Hall, a spus la momentul respectiv: "Aceste plăţi datează din altă epocă şi, în prezent, încercăm să le punem capăt. Cred că BBC a pierdut şirul plăţilor în ultimii ani. Am spus deja că limităm salariile compensatorii la 150.000 de lire sterline şi am început să îmbunătăţim procedurile", a mai spus acesta.
Corporaţia BBC deţine, în prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.