BCE: Redresarea economiei devine mai extinsă

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 septembrie 2010

BCE: Redresarea economiei devine mai extinsă

Mario Draghi, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat vineri că redresarea economiei rămâne "fragilă", deşi devine mai extinsă, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Redresarea este "slabă, fragilă, dar există", dar în acelaşi timp există riscuri deoarece dezvoltarea economică nu este "uniformă", a afirmat Draghi, care este şi guvernatorul Băncii Italiei.

Banca Centrală Europeană a lăsat, joi, nemodificată dobânda de referinţă la nivelul record de un procent, nivel la care staţionează din luna mai 2009. Mario Draghi a apreciat că politica monetară a BCE va rămâne "adecvată".

Oficialul BCE a explicat că este "esenţială" implementarea reformelor pe pieţele financiare, dar într-un mod în care să nu fie ameninţată redresarea economiei.

Joi, BCE a decis să prelungească până la finele anului dispozitivul excepţional de sprijinire a băncilor.

"BCE a decis să continue să deruleze principalele sale operaţiuni de refinanţare la o săptămână şi la o lună atât timp cât va fi necesar, şi cel puţin până la data de 18 ianuarie 2011. Mai mult, s-a decis ca trei operaţiuni de refinanţare pe termen lung să fie organizate în octombrie, noiembrie şi decembrie 2010", a declarat preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet.

Analiştii se aşteptau la această prelungire, date fiind performanţele economice diferite înregistrate de statele din zona euro şi situaţia fragilă din sectorul bancar, în special în statele de la periferia blocului euro.

BCE şi-a îmbunătăţit perspectivele de creştere pentru zona euro, atât pentru acest an cât şi pentru anul viitor, după performanţele solide înregistrate în al doilea trimestru. Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a informat că în prezent banca estimează că zona euro va înregistra în 2010 o creştere economică de 1,6%, faţă de o creştere de 1,0% anterior. Pentru anul 2011, BCE estimează că zona euro va înregistra o creştere de 1,4%, faţă de 1,2% anterior.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb