BCR a finanţat construcţia unei staţii de biogaz în judeţul Satu Mare

Mirabela Vasile
Companii #Energie / 15 septembrie 2015

Banca Comercială Română (BCR) a finanţat construcţia unei staţii de biogaz în localitatea Ardud, judetul Satu-Mare, investiţie realizată de compania First Biogaz SRL, membra a BIOGEST, Austria, transmite un comunicat de presă.

"Staţia de biogaz - o investiţie în valoare de aproximativ 5,3 milioane de EURO - are o putere instalată de 1,5 MW iar energia electrică generată poate acoperii necesarul de energie pentru aproximativ 4.500 de gospodării. Din poziţia de lider al sistemului bancar din România, BCR confirma startegia de a sustine dezvoltarea economiei locale, inclusiv în sectorul energiei regenerabil, cu atat mai mult cu cat investitiile in biogaz si biomasa sunt in linie cu noile directii de dezvoltare ale industriei energiei regenerabile stabilite de autoritatile de resort", a declarat Ioana Gheorghiade, Director Executiv, Directia Sector Public si Finantarea Infrastructurii, BCR.

Această instalaţie pe biogaz, care este construită pe baza tehnologiei Biogest PowerRing, testată şi confirmată în numeroase ocazii, valorifică beneficiile eficienţei energetice şi fiabilităţii, în acelaşi timp economisind spaţiu prin designul său modular. Pentru prima oară, instalaţia de la Ardud nu va utiliza doar culturi energetice, ci va valorifica pe scară largă şi produse agricole secundare, cum ar fi tulpinile de porumb.

Având în vedere situaţia economică generală şi resursele agricole disponibile considerabile, România constituie o ţintă importantă pentru investiţiile în energie regenerabilă pe bază de biogaz. Prin urmare, prima centrală pe biogaz din România, produsă de Biogest, nu este pentru noi doar o investiţie atractivă, dar transmite şi un semnal pozitiv pentru alti investitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb