Internetul a fost accesat, în ultima săptămână din luna august, de aproape jumătate din populaţia României, relevă un studiu publicat de Biroul de Cercetări Sociale /BCS/, realizat de Sorin Adam Matei, profesor la Purdue University, Indiana, SUA.
Astfel, în medie, 45,8 la sută dintre români au utilizat Internetul pentru a se informa, în timp ce 18 la sută au accesat paginile web în fiecare zi.
Potrivit sursei citate, România se apropie simţitor de ţări europene precum Grecia, Italia sau Ungaria, unde Internetul era accesat, în 2008, de 50-60 la sută din populaţie.
În privinţa activităţilor principale legate de navigarea pe Internet, studiul BCS relevă faptul că pe primul loc se situează trimiterea şi citirea de mesaje electronice (e-mail), urmată de lecturarea ştirilor.
Dacă poşta electronică este citită, în medie, la fiecare două zile, în materie de discuţii pe Skype sau Messenger, acestea sunt preferate numai de câteva ori pe lună.
Printre alte informaţii căutate de români prin intermediul Internetului se regăsesc cele despre sănătate şi educaţie, şi jocurile online.
Cercetarea BCS a fost realizată, în perioada 20-27 august 2009, pe un eşantion de 1.096 de persoane cu vârste de peste 18 ani.
O statistică pusă la dispoziţie de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/ şi realizată de Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii (UIT), arată că, în la nivelul lunii martie din 2008, în România existau 12 milioane de utilizatori de Internet, reprezentând 53,9 la sută din populaţie.