Ben Madadi face o ofertă pentru 7% din SIF Oltenia

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 martie 2022

Ben Madadi face o ofertă pentru 7% din SIF Oltenia

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, ieri, o ofertă publică de cumpărare pentru 35 de milioane de acţiuni SIF Oltenia (SIF5), potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Conform documentului ASF, iniţiatorul ofertei ce vizează 7% din capitalul social al SIF Oltenia este investitorul Behboud Madadi.

Preţul de răscumpărare este de 2 lei/titlu, cu aproape 10% peste valoarea de dinainte de suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor SIF 5, efectuată de operatorul pieţei ca urmare a aprobării ofertei. Acţiunea SIF Oltenia a închis şedinţa de ieri la un preţ unitar de 1,94 lei, cu 3% sub preţul de răscumpărare. Perioada de derulare a operaţiunii de piaţă este 9 - 22 martie, iar intermediarul desemnat este Alpha Bank România.

Madadi a mai derulat în trecut o ofertă similară pentru 55 de milioane de titluri SIF Muntenia (SIF4), respectiv 7% din capitalul SIF4. În urma trecerii peste pragul de 5% din SIF Muntenia, Madadi a solicitat revocarea administratorului SIF Muntenia - SAI Muntenia Invest, pe care Madadi l-a acuzat de căpuşarea societăţii şi a investitorilor SIF4 - şi distribuirea de dividende în valoare de 350 de milioane de lei, puncte respinse în cadrul AGA din 15 noiembrie de grupul Lakis-Drăgoi care controlează SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Muntenia şi, din toamna lui 2020, SIF Oltenia.

Investitorul şi-a vândut cea mai mare parte a deţinerii pe care o avea la SIF Muntenia la mijlocul lunii februarie a acestui an.

De la începutul lunii trecute, acţiunile SIF Oltenia au avut sesiuni cu aprecieri masive, peste cele generale ale pieţei. De asemenea, au fost derulate mai multe tranzacţii de tip "deal" cu titlurile societăţii de investiţii financiare din Craiova.

În data de 14 februarie, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia ajunseseră să aibă 8,6% din drepturile de vot ale SIF Oltenia. În plus, acţionariatul SIF Oltenia este populat cu fonduri de investiţii finanţate de SIF1 şi SIF4, pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară a refuzat să le declare concertate, pe motivul că, având administratori independenţi, fondurile de investiţii nu intră în sfera acţiunii concertate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb