BERD împrumută "Raiffeisen" Ucraina cu 150 de milioane de dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 decembrie 2009

La sfârşitul lunii septembrie 2009, proporţia creditelor neperformante în totalul împrumuturilor acordate de "Raiffeisen" Ucraina atingea 20,8%.

La sfârşitul lunii septembrie 2009, proporţia creditelor neperformante în totalul împrumuturilor acordate de "Raiffeisen" Ucraina atingea 20,8%.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi "Raiffeisen Bank Aval" JSC au semnat acordul pentru un împrumut subordonat în valoare de 150 de milioane de dolari menit să consolideze capitalizarea diviziei din Ucraina a "Raiffeisen International Bank".

Acordul face parte din programul de finanţare pe termen lung anunţat anterior pentru diviziile "Raiffeisen International" din Ucraina, România şi Rusia.

Creditul, acordat pe zece ani, va susţine capitalul "Raiffeisen Bank Aval", fiind îmbunătăţită astfel situaţia financiară a celei de-a treia bănci din Ucraina.

Acest ultim împrumut de la BERD este o continuare a sprijinului instituţiilor financiare internaţionale pentru sectorul bancar din Ucraina, în timpul crizei financiare. De la începutul acestui an, valoarea ajutorului a depăşit 700 de milioane de dolari.

Herbert Stepic, directorul general al băncii austriece, a declarat: "Acest împrumut subordonat este încă o dovadă a angajamentului şi BERD faţă de Europa Centrală şi de Est. Furnizarea de resurse suplimentare către va întări sectorul bancar ucrainean şi va ajuta întreaga economie".

"Raiffeisen Bank Aval" are peste 1.000 de sucursale în Ucraina, asigurând servicii pentru aproape 4,8 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice.

"Raiffeisen International" a anunţat, recent, că îşi reduce în continuare personalul din Ucraina.

Potrivit spuselor lui Martin Gruell, directorul financiar al băncii, în Ucraina vor fi noi disponibilizări, această ţară fiind "punctul nevralgic" al băncii austriece.

"Raiffeisen" Ucraina a înregistrat pierderi în ultimele patru trimestre. Banca austriacă a anunţat, în februarie, reducerea cu 10% a personalului său din Ucraina, care totalizează 18.300 de salariaţi.

"Raiffeisen International" injectează 115 milioane de dolari în "Raiffeisen Bank Aval" Ucraina, până la finele lunii ianuarie 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb