BERD majorează cu un miliard de euro investiţiile programate pentru 2009

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 septembrie 2009

Majorarea finanţării va fi asigurată din rezervele băncii.

Majorarea finanţării va fi asigurată din rezervele băncii.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat ieri că a decis să-şi majoreze nivelul investiţiilor programate în acest an, de la şapte la opt miliarde de euro, ca urmare a efectelor crizei financiare globale şi a cererii crescute pentru finanţarea oferită de BERD, informează un comunicat de presă. Consiliul director al BERD a decis ieri să majoreze volumul anual de investiţii cu un miliard de euro, astfel că nivelul investiţiilor programate pentru 2009 ar urma să fie cu 52 de procente mai mare decât în 2008. Majorarea finanţării va fi asigurată din rezervele băncii.

Ca o dovadă a cererii crescute pentru finanţare din partea ţărilor în care acţionează BERD, volumul anual de afaceri al băncii a ajuns la 5,8 miliarde euro la finele lunii august 2009, cu 95 de procente mai mult decât volumul înregistrat în perioada similară a anului trecut. Fondurile adiţionale aprobate de consiliul director vor permite BERD să răspundă rapid la nevoile crescute ale clienţilor săi prin sprijinirea sectoarelor bancare şi asigurarea continuării fluxurilor de finanţare, în special către întreprinderile mici şi mijlocii. "Mediul economic continuă să constituie o provocare pentru multe ţări din aria noastră de activitate, însă BERD este bine echipată şi este gata să continue să ofere sprijin acolo unde este nevoie", a declarat preşedintele BERD, Thomas Mirow.

BERD a fost înfiinţată în 1991 în scopul sprijinirii tranziţiei fostelor ţări comuniste din Europa de Est şi URSS spre democraţie, multipartidism şi economie de piaţă. Anul trecut, investiţiile BERD s-au ridicat la 5,1 miliarde de euro, comparativ cu 5,6 miliarde de euro în 2007. BERD este cel mai mare investitor instituţional din România, cu un total de 3,8 miliarde de euro, în 249 de proiecte. În colaborare cu numeroşii săi parteneri, banca a mobilizat peste 7,2 miliarde de euro pentru proiecte realizate în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb