BestJobs: Piaţa muncii caută candidaţi tineri

A.V.
Companii / 17 iunie 2022

Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs

Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs

43% dintre ofertele de muncă disponibile pot fi accesate de cei din Generaţia Z

Pe măsură ce vacanţa de vară se apropie, segmentul tinerilor din noua generaţie devine tot mai activ şi populează platforma de recrutare BestJobs, în căutare de internship-uri, joburi part-time sau sezoniere, care să îi ajute în a căpăta experienţă sau, cel puţin, în a-şi asigura o sursă de venit pe timpul verii, anunţă BestJobs.

Conform sursei, peste 4.000 de noi CV-uri au fost completate în ultima lună pe BestJobs de către candidaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani. În plus, tot în ultimele 30 de zile s-au înregistrat în platformă de două ori mai multe aplicări din partea acestor candidaţi faţă de media ultimelor şase luni.

Şi ofertele de muncă destinate celor fără experienţă sau de nivel începător au crescut, companiile dorind să recruteze noua forţă de muncă şi să formeze viitori angajaţi pentru posturile disponibile. În prezent, 43% dintre ofertele de muncă disponibile pe platforma de recrutare BestJobs se adresează candidaţilor fără experienţă sau entry-level, conform sursei citate.

Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs, declară: "După perioada pandemiei, în care posibilităţile de a face practică sau de a lucra au fost limitate, tinerii s-au confruntat cu dificultatea de a identifica ce li se potriveşte. În acest sens, programele de orientare în carieră sunt foarte importante, la fel ca şi expunerea la diferite experienţe de muncă, prin care tânărul candidat îşi poate forma o idee despre piaţa muncii, despre activitatea în cadrul unei companii sau despre domeniul de interes. Ne bucurăm să vedem un asemenea interes din partea celor tineri, dar şi din partea companiilor, dispuse să investească în formarea de talente. În plus, BestJobs susţine, printre altele, şi proiecte de orientare în carieră prin campania «Donează cu CV-ul tău!»".

Tinerii fără experienţă aplică la joburi part-time sau la internshipuri

"În ultima lună, expresia «part-time» a fost printre primele cinci cele mai căutate pe platforma BestJobs. Acest lucru se explică prin faptul că mulţi dintre tinerii fără experienţă, care sunt interesaţi de a găsi un loc de muncă în timpul vacanţei de vară, sunt mai înclinaţi spre un loc de muncă part-time, care să le permită să petreacă în continuare timpul liber cu prietenii şi familia, având în acelaşi timp un venit sigur", spune Ana Vişian.

Potrivit datelor de pe platformă, majoritatea tinerilor fără experienţă aplică pentru joburi part-time precum curieri, livratori de mâncare, ambalatori de colete în Logistică, ospătari, barista, personal în restaurant sau în hotel, în HoReCa, lucrători comerciali sau reprezentanţi în Vânzări sau pe poziţii de relaţii cu clienţii în BPO. Printre domeniile de interes pentru tineri se mai numără şi IT-ul, industria de gaming fiind foarte atractivă pentru tinerii din noua generaţie, conform BestJobs.

Nu în ultimul rând, există şi un număr mare de oportunităţi de internship în domenii precum Retail, Banking, Producţie auto, Logistică şi IT, pentru tinerii care nu sunt încă hotărâţi să se angajeze cu normă întreagă, însă vor să prindă experienţă şi să se familiarizeze cu domeniul în care vor să activeze pe viitor.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experienţă de peste 20 ani în domeniu, BestJobs se implică permanent în transformarea şi inovarea industriei de recrutare online. Pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 40.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vrajeala de doi bani in primul rand procentul ăla ridicat de șomaj în rândul tinerilor este ceva fals o manipulare de doi bani acești tineri nici nu caută de lucru plus dacă caută ori ceri salarii exagerate sau merg numai la mișto sa fim serioși sunt mulți dintre ei care până la 30 de ani au schimbat deja 8 locuri de munca cum masa sa angajezi astfel de oameni neserioși ,pai la multe meserii trebuie un an până ce învață cum merg lucrurile apoi asta costă bani și după un an omul își da demisia si pleacă deci practic firma cheltuie banii si timpul degeaba ,e prea mult pus accentul pe aceasta categorie de vârstă trebuie pus accentul pe cei de vârsta a doua care sunt mult mai fideli si mai serioși plus acolo in aceasta categorie sunt milioane de romani plecati afară, aia trebuiesc aduși înapoi in tara nu importat asiatici ieftini si tineri cu milioanele si trebuie sa fie respectat codul muncii si constituția și gunoaiele de patroni care discriminează pe vârstă la angajare să fie amendați, această discriminare fascista trebuie combătută puternic ca cei care vor suferi cel mai mult din această cauză vor fi tinerii de azi când vor ajunge la vârsta a doua,peste 20 de ani șomajul nu va fi asa de redus cum e acum plus vor fi deja in tara peste 1.5 de milioane de asiatici ieftini,deci asta e problema reală dar vad că la noi nu există sindicate si ong uri care sa apără drepturile angajaților,acum situația nu e foarte gravă dar peste 15-20 poate deveni un dezastru social

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb