Biden către israelieni: "Să nu fiţi cuprinşi de furie"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 octombrie 2023

Joe Biden şi Benjamin Netanyahu, în Tel Aviv. (Sursa foto facebook / Benjamin Netanyahu)

Joe Biden şi Benjamin Netanyahu, în Tel Aviv. (Sursa foto facebook / Benjamin Netanyahu)

Liderul american Joe Biden îi sfătuieşte pe israelieni să nu fie cuprinşi de furie, cerându-le autorităţilor din Israel să nu se lase dominate de ură şi să acţioneze cerebral.

Preşedintele SUA a afirmat, ieri, în cadrul vizitei sale la Tel Aviv: "Hamas a comis atrocităţi care ne-a adus aminte de cele mai grave atentate produse de ISIS. Nu există scuze. 7 octombrie, o sărbătoare evreiască importantă, s-a transformat în cea mai rea zi a poporului evreu de la Holocaust încoace. (...) Nu vom repeta această greşeală, nu vom sta degeaba, nu astăzi, nu mâine, niciodată. Lucrăm cu parteneri din întreaga regiune, ne folosim toate mijloacele pentru a-i aduce acasă pe cei captivi. Pentru mine, ca preşedinte American, nu există prioritate mai mare decât eliberarea ostaticilor americani. Pentru cei care şi-au pierdut o persoană dragă, ştiu că aceştia nu vor dispărea pentru totdeauna, nu sunt pierduţi, rămâne dragostea pentru ei. Să zâmbiţi când treceţi pe lângă un loc care vă aduce aminte de ei. Atunci când veţi zâmbi, veţi ştii că aţi reuşit şi că teroriştii nu vor reuşi să vă înfrângă".

Joe Biden a mai spus că nu toţi palestinienii sunt Hamas: "Mesajul meu către orice actor sau stat ostil este acelaşi: nu faceţi acest lucru, nu, nu! Dreptatea trebuie să se înfăptuiască. Vă avertizez să nu fiţi cuprinşi de această furie. După 11 septembrie am fost cuprinşi de această furie şi am făcut greşeli. E nevoie de claritate în privinţa obiectivului şi de o evaluare clară asupra căilor de realizare a obiectivelor. Nu toţi palestinienii sunt Hamas. Hamas foloseşte populaţia ca scut, folosesc tunelurile, iar populaţia plânge. (...) Nu sunteţi numai un stat evreu, sunteţi şi o democraţie. Ca şi SUA, nu trăiţi după regulile teroriştilor. Ce ne separă de terorişti este respectul pentru fiecare viaţă umană: creştini, israelieni, arabi... Nu-i puteţi lăsa pe terorişti să câştige!".

Preşedintele SUA a anunţat, conform g4media, că din informaţiile deţinute în acest moment explozia de la spitalul din Fâşia Gaza, în urma căruia au murit aproximtiv 500 de persoane, s-a produs în urma unui atac al forţelor Hamas.

Netanyahu vrea "forţe unite" în Occident pentru învingerea Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut ieri Occidentului să-şi unească forţele pentru învingerea militanţilor Hamas, anunţă DPA.

Oficialul de la Tel Aviv s-a întâlnit ieri cu preşedintele american Joe Biden, declarând că lumea civilizată "trebuie să se unească pentru a învinge Hamas". În opinia sa, Hamas a comis cele mai grave crime din Israel.

Acesta i s-a adresat liderului american: "Vom învinge Hamas şi vom elimina această ameninţare teribilă din vieţile noastre".

Netanyahu a amintit că Joe Biden este primul preşedinte american din istorie care s-a deplasat în Israel pe timp de război, ceea ce "este profund, profund emoţionant".

Pe de altă parte, Joe Biden şi-a anulat o călătorie în Iordania pentru discuţii privind deschiderea unui coridor umanitar în Fâşia Gaza. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, a informat că anularea deplasării s-a făcut pe baza unui consens, după ce liderul Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP) a anunţat instituirea unei perioade de doliu în urma bombardării unui spital din Gaza. Acesta a menţionat, conform presei internaţionale: "Această decizie de a nu merge la Amman a fost luată într-un mod reciproc, atunci când preşedintele Biden a vorbit cu regele Abdullah. Amândoi au fost de acord că acum nu este momentul pentru această întâlnire, mai ales că preşedintele Mahmoud Abbas a spus că vrea să se afle acasă în cele trei zile de doliu".

Surse: Biden va cere Congresului 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel, Taiwan şi criza migranţilor

Preşedintele Joe Biden va cere Congresului SUA un pachet comun de 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel, Taiwan şi criza migranţilor de la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, conform unei surse citate de AFP.

Cererea, care nu a fost încă făcută publică de Casa Albă, vine în condiţiile în care Congresul este încă paralizat de absenţa unui preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, după destituirea, pe 3 octombrie, a lui Kevin McCarthy, notează Agerpres.

Pachetul de 100 de miliarde de dolari, dezvăluit iniţial de agenţia Bloomberg, îşi propune să-i reunească pe democraţi, care cer de mai multe săptămâni un ajutor suplimentar pentru Kiev, şi pe republicani, care doresc mai ales fonduri pentru lupta împotriva crizei migranţilor de la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers în Congresul SUA în septembrie, încercând să convingă Statele Unite să-l ajute să ajungă la "linia de sosire" înaintea Rusiei. Însă Statele Unite se află de atunci sub presiune pentru a-şi sprijini aliatul istoric Israelul, aflat în război cu Hamas.

Liderul democrat al Senatului, Chuck Schumer, a declarat marţi că are în vedere un pachet substanţial de ajutor pentru Israel, care va conţine un "ajutor militar, diplomatic, umanitar şi de informaţii - tot ceea ce Israelul are nevoie". Chuck Schumer speră ca pachetul să fie adoptat în următoarele câteva săptămâni.

Departamentul Trezoreriei din SUA a anunţat ieri o serie de sancţiuni care privesc nouă "membrii cheie" ai Hamas - agenţi sau persoane ce participă la finanţarea grupării islamiste palestiniene instalaţi în Gaza şi în alte ţări precum Sudan, Turcia, Algeria şi Qatar, anunţă Reuters.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a informat într-un comunicat: "Statele Unite iau decizii rapide şi hotărâte referitoare la finanţatorii şi susţinătorii Hamas, în urma masacrului brutal şi inadmisibil contra unor civili israelieni, printre care şi copii. Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a priva teroriştii Hamas de capacitatea de a strânge şi folosi fonduri pentru a comite atrocităţi şi a teroriza poporul israelian".

--------------

Liderii Uniunii Europene au abordat marţi, într-o videoconferinţă, problema conflictului dintre Israel şi Hamas. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a adus în atenţie importanţa asistenţei umanitare pentru persoanele din Gaza, menţionând: "UE doreşte să se coordoneze cu ONU pentru a se asigura că acestea au acces la apă, electricitate, alimente şi medicamentele necesare".

UE a făcut din nou apel la eliberarea imediată a ostaticilor.

Totodată, liderii UE au convenit să facă tot ce este necesar pentru evitarea escaladării regionale a conflictului.

--------------

Membrii Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) ar trebui să impună un embargou petrolier şi alte sancţiuni Israelului şi să expulzeze ambasadorii israelieni, a declarat ieri ministrul de Externe iranian, Hossein Amirabdollahian, conform Reuters. "Ministrul de Externe cheamă la un embargou imediat şi total asupra Israelului din partea ţărilor islamice, inclusiv sancţiuni petroliere, în plus faţă de expulzarea ambasadorilor israelieni dacă au fost stabilite relaţii cu regimul sionist", a informat ministerul de la Teheran într-un comunicat, conform Agerpres.

Amirabdollahian a cerut, de asemenea, formarea unei echipe de avocaţi islamici care să documenteze potenţiale crime de război comise de Israel în Gaza.

Între Iran şi Israel nu există relaţii diplomatice.

--------------

La Ambasada SUA din Liban a avut loc, ieri, un protest pro-palestinian, după ce sute de palestinieni au fost ucişi într-o explozie la spitalul Al-Ahli din Gaza. Protestatarii au dărâmat gardul Ambasadei, intrând în curtea acesteia. Poliţia a intervenit cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru înlăturarea protestatarilor.

În ziua anterioară, zeci de manifestanţi au încercat să pătrundă în incinta Ambasadei israeliene din Amman, ca să-şi exprima furia faţă de lovirea spitalului din Gaza cu rachete, care a generat peste 300 de morţi.

Şi Ministerul de Externe al Qatarului a condamnat marţi "masacrul" împotriva "unor civili lipsiţi de apărare".

Totodată, Egiptul a denunţat "ferm" raidul aerian asupra spitalului din Gaza.

Ziua de ieri a fost decretată "Ziua Furiei" în lumea musulmană, ca răspuns la bombardarea spitalului din Gaza.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cand Hamas macelareste 40 de bebelusi intr-o singura locatie,

    cam greu sa nu fii cuprins de furie 

    1. se pare ca la tine nu a mai ajuns posta de vreo zece zile , nici Israelul nu a confirmat minciuna

      Cred ca tu ești în mare eroare! Masacrele au fost! Mai citește și vezi și imagini! O să-ți provoace insomnii! Eu mă mir ca se abțin încă! În locul lor în 3 zile aram fâșia aia nenorocita!

      eu nu m-as repezi asa usor sa infulec tot felul de imagini si interceptari audio , radu tudor la inceputul razboiului din ukr a prezentat imagini de pe un joc video si erau toti impresionati de imagini .in fasia ” aia nenorocita ” traiesc niste oameni care au fost ingramaditi acolo fara voia lor , dar probabil ai fugit de la scoala si nu stii istorie .

    ar putea gaza (lol! :)) ) tunelurile Hamas din Gaza

    Ban.Cher.Vali 

    Israelienii sunt noii nazisti….

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb