Biden crede că Xi Jinping întâmpină "probleme enorme"

G.D.
Internaţional / 9 februarie 2023

Biden crede că Xi Jinping întâmpină "probleme enorme"

Joe Biden a estimat ieri că omologul său chinez, Xi Jinping, se confruntă cu "probleme enorme", în special pe plan economic, notează AFP, potrivit Agerpres.

"Găsiţi-mi un singur lider mondial dispus să schimbe locul cu Xi Jinping... Eu nu găsesc unul", a afirmat preşedintele american în cursul unui interviu acordat canalului PBS.

"Acest om are probleme enorme", în special "o economie care nu funcţionează foarte bine", a apreciat el, remarcând, însă, că liderul chinez "are, de asemenea, mult potenţial".

Menţionând că sprijinul chinez pentru Rusia a fost relativ discret, Joe Biden a subliniat că, spre deosebire de ceea ce "toată lumea a presupus" de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, Beijingul nu a fost "pe deplin" angajat în spatele Moscovei.

O rezervă legată, în opinia sa, de dorinţa lui Xi Jinping de a nu suferi aceeaşi soartă ca Rusia, care a fost supusă mai ales unor sancţiuni economice dure de către Occident.

"L-am sunat în această vară pentru a-i spune: Nu este o ameninţare, ci doar o observaţie: uite ce s-a întâmplat cu Rusia", a povestit Joe Biden ieri.

Liderul de la Casa Albă s-a întâlnit personal cu Xi Jinping pentru prima dată în mandatul său de preşedinte în noiembrie, la summitul G20 din Bali, în Indonezia. Până atunci, ei vorbiseră la telefon sau prin videoconferinţă de cinci ori.

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a anulat săptămâna trecută o vizită planificată la Beijing, după intrarea în spaţiul aerian al Statelor Unite a unui balon chinez, doborât între timp de armata americană.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Nici o problema,

    vin americanii si pun un Zelenski si in China 

    Ce le mai place americanilor sa "democratizeze" alte state... Cu amenintari, cu bombe, cu invazii terestre, nu conteaza...

    1. Asa cum vor altii sa con verteasca la comunism alte state. De ex: Rusia cu Ucraina, China cu Taiwan, Coreea de Nord cu Coreea de Sud, Iran cu Irak.

      Toti comunistii sunt vecini extraordinari... 

      Boala imperiala.

    In curand SUA va pierde puterea. China ii incep sa ii subclaseze

    1. Parca tineai cu Rusia!

      Oricum si Rusia si China se scufunda, pas cu pas. 

      da americanii sunt pe marginea prapastiei, si se uita la rusii si nu peste prea mult timp si la chinezi care sun in prapastie,poate nu ati inteles inca ca statele astea pe care le admirati sunt vulnerabile, ele nu inoveaza ele in special china fura prin tot felul de metode de la occidentali ,daca se muta afacerile din china in urmatorii 10 ani peste 20 de ani sunt mai rau ca brazilia nemaiavand legatura cu inovatia occidentului care pana acum a inchis ochii furturile de inteligenta de dragul profitului dar sau desteptat si ei afacerile vor migra in mare parte spre asia democratica si chinezii vor mai renunta la figuri , iar rusia este compromisa nu mai prinde 20 de ani in formula asta statala practic fiind ultimul imperiu tinut cu forta

      Poate traim si vedem sau poate apasa Putin pe butonul de la nucleara si numai vedem.

      Numai aberatii imperialiste si vrajeli ieftine.

    Moare Biden de grija chinezilor ca au economia asa si pe dincolo!Daca ar fi precum spune,nu s-ar mai obosi americanii sa-i distruga.Eu am mai spus,daca era reales Trump(,,noroc cu Covidul ,,) asta fiind mai nebun din fire,se lua la tranta direct cu chinezii si nu ar mai fi avut loc razboiul din Ucraina.Va fi foarte greu si pentru China fiindca au serviciile americane un stil de a imbarliga lucrurile astfel incat sa nu ai nicio sansa,orice cale ai alege!Asa s-a intamplat peste tot ,in toate tarile in care americanii au starnit razboaie.Sincer,nici tampitul de Putin nu prea avea de ales,au venit pur si simplu in coasta lui chiar in Ucraina.Americanii ce faceau in locul lor?Puneau totul la pamant cu bombe si spuneau ca sunt victime colatetale .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb