Biden îl acuză pe Trump că este "hotărât să distrugă democraţia americană"

S.B.
Internaţional / 6 martie

Biden îl acuză pe Trump că este "hotărât să distrugă democraţia americană"

Preşedintele american Joe Biden, care candidează la un al doilea mandat în noiembrie, îl acuză pe rivalul său Donald Trump, ziua alegerilor primare "Super Tuesday" de faptul că este "hotărât să ne distrugă democraţia", informează news.ro.

După ce a obţinut o majoritate în statele aflate în joc în alegerile de "Super Tuesday", Joe Biden l-a atacat pe miliardar.

Într-un mesaj postat pe X, preşedintele american Joe Biden a salutat mobilizarea alegătorilor în această zi de alegeri "super marţi", un mod de a "riposta agendei reacţionare a lui Donald Trump".

"Fiecare generaţie se confruntă cu un moment în care trebuie să apere democraţia. Aceasta este lupta noastră", a subliniat el.

"Vom continua să mergem înainte sau îi vom permite lui Donald Trump să ne antreneze către haosul, divizarea şi obscurantismul care i-au definit mandatul?", scrie democratul.

Fostul preşedinte de dreapta, în vârstă de 77 de ani, a dost declarat învingător în 12 dintre cele 15 state de către mai multe publicaţii americane, inclusiv în Califiornia, North carolina şi Texas.

Donald Trump a salutat "o seară formidabilă, o zi incredibilă" în faţa susţinătorilor săi reuniţi la reşedinţa sa Mar-a-Lago, în Florida, însă Nikki Haley l-a privat de un "mare şlem", obţinând o victorie în Vermont.

Practic nu există niciun suspans în acest proces al alegerilor primare, iar cei doi candidaţi mărşăluiesc singuri.

Începând de la 15 ianuarie, în pofida problemelor sale în justiţie, Donald Trump a obţinut victorii în aproape toate alegerile primare organizate de partidul său.

Nikki Haley, fosta sa ambasadoare la ONU, pozează drept o candidată care va restabili "normalitatea" împotriva "haosului Trump", însă o majoritate a alegătorilor republicani se fac că nu o aud.

În afară de victoriile din Washington, duminică, şi Vermont, marţi, ea a suferit înfrângeri usturătoare, inclusiv în statul în care a fost guvernatoare, South carolina.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Trump singurul presedinte USA,din ultima vreme,

    care NU a declansat nici un razboi/conflict militar,

    din ultimele decenii, asa ca textul cu "distrugerea" NU TINE !!! 

    1. Si tot singurul care a distrus credibilitatea USA in exterior! De aia prind acu tupeu putler, xi, kim jon etc!

      Nu ma au prins putere pentru ca toata lumea a vazut ca omul care conduce SUA este se.n.i.l. Arati lumii intregi un se.ni.l ca cel mai puternic om si apoi vrei sa aiba cineva respect.

    pana sa ajunga sa vorbeasca de trump, biden mai are de facut cativa pasi - sa stie pe ce lume este, sa stie cand a fost el vicepresedinte, sa stie care membri de familie mai sunt in viata si care nu, sa stie cum ii cheama pe niste sefi de state inainte sa vb, sa stie sa mearga fara sa se impiedice. pe scurt, mai intai sa poata sta pe propriile picioare fara sa cada si sa vorbeasca fara sa-i plece mintea la plimbare. ceea ce e cam imposibil de acum!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb