Bilanţul tragediei de la Colectiv a ajuns la 48 de morţi

Miscellanea / 10 noiembrie 2015

Bilanţul tragediei de la Colectiv a ajuns la 48 de morţi

Actualizare 21:28 Doi răniţi în incendiul din Colectiv, transferaţi la un spital din Germania

Doi pacienţi răniţi în incendiul din Colectiv vor fi transferaţi în această seară la o unitate medicală din Germania, unde vor fi transportaţi cu o aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, o aeronavă de tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, va transporta în Germania două victime ale tragediei din Colectiv.

Pacienţii vor fi asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală coordonată de SMURD şi sprijinită de medici şi personal de specialitate din MApN

(S.A.)

-------------

Actualizare 11:17 Cîmpeanu: Repatrierea celei de-a 48 -a victime se va face în regim de urgenţă

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunţat, marţi, că repatrierea trupului neînsufleţit al celei de-a 48-a victime decedate în urma incendiului de la clubul Colectiv se va face în regim de urgenţă, iar costurile vor fi asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului.

"Este o legătură permanentă, inclusiv cu spitalul în care s-a pierdut ultima victimă, cea de-a 48-a, şi repatrierea, aşa cum s-a făcut şi pentru cele două victime decedate la Rotterdam, se va face în regim de urgenţă, costurile fiind asigurate din Fondul de rezervă al Guvernului", a declarat Cîmpeanu, la finalul unei conferinţe despre cutremurul din 1940, organizate la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

La observaţia unui jurnalist că există o alianţă a medicilor formată din 21.000 de cadre medicale care susţin că au fost nereguli în spitale în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei victimelor de la Colectiv, premierul interimar a răspuns că va fi timp şi pentru "reglarea" acestor lucruri.

Sorin Cîmpeanu a declarat: "Prioritatea noastră este de a face cât putem mai bine şi cât putem mai mult pentru răniţi şi pentru familiile acestora. După ce vom traversa acest moment şi vom face tot ceea ce putem (...) vom avea timp să reglăm şi toate aceste lucruri, vă asigur".

Unul dintre răniţii din clubul Colectiv, care a fost transferat în Marea Britanie, a murit în noaptea de luni spre marţi. Pacientul fusese transferat la o unitate medicală din Birmingham

------

În această dimineaţă, un tânăr rănit grav în incendiul din clubul Colectiv, care fusese transferat săptămâna trecută la un spital din Marea Britanie, a murit, transmit televiziunile de ştiri. Numărul deceselor provocate de incendiul de la Colectiv a ajuns la 48.

Marţi dimineaţă, numărul pacienţilor internaţi după tragedie era de 76, 14 dintre aceştia fiind în stare critică, iar 7 în stare gravă. Ceilalţi 52 de pacienţi erau stabili, transmit canalele de ştiri.

În cursul zilei de luni a murit şi jurnalista Teodora Maftei, la o clinică din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută, iar luni seara şi-a pierdut viaţa un tânăr din Braşov, care lucra ca fotograf pentru o publicaţie online de muzica rock.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb