Siveco, cel mai mare producător de software din România, evaluează posibilitatea unei listări la bursă, pe termen mediu, a declarat vicepreşedintele de strategie al companiei, Doina Binig.
"Suntem întrebaţi cu regularitate despre acest subiect. Vă pot spune că pe termen scurt - nu, pe termen mediu - este posibil să punem în practică acest demers", a spus Binig, citată de Mediafax.
Ea a adăugat că Siveco România şi-a propus să devină, în următorii cinci ani, un nume cunoscut la nivel internaţional în rândul producătorilor software.
"Pe soluţiile e-learning, pe care le-am implementate pe numeroase pieţe, chiar suntem şi vrem să fim un nume cunoscut şi pentru celelalte soluţii pe care le producem, cum ar fi pe sănătate sau agricultură, unde există cerere pe piaţă", a spus reprezentantul companiei.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la întrevederea, de săptămâna trecută, cu preşedintele Turkmenistanului Gurbangulî Berdâmuhamedov, că firmele româneşti Romelectro şi SIVECO sunt interesate să intre pe piaţa din Turkmenistan în domeniile construcţiilor energetice şi IT.
Firma SIVECO este interesată să obţină un contract în vederea realizării sistemului informatic de comunicaţii între ministerele turkmene.
Siveco România a fost înfiinţată în 1992 şi se numără printre cei mai importanţi integratori de sisteme IT şi dezvoltatori de aplicaţii software de pe piaţa locală, cu peste 1.300 de angajaţi.
Acţionarii Siveco România sunt Siveco Netherlands (Oalnda), cu 42,2% din acţiuni, PEF V Information Technolagy (Luxemburg) - 22,5%, Intel Capital (Cayman) Corporation (Insulele Cayman) - 10%, Irina Socol - 10,98%, Alexandru Rădăşanu - 7,62%, Siveco România - 3,75%, Florin Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,14% şi Aurora Crusti - 0,14%.
Pentru acest an, compania şi-a propus atingerea unei cifre de afaceri de 77 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de 2011.
1. va gasi acceptanta cu siguranta, caci o
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 18.10.2012, 09:39)
asemenea firma si produsele pe care le ofera pe piata europeana au cautare. De viitor mi se pare industria financiara cu programele referitoare la noile norme Basel III , precum si cele pentru calculul bonitatii. Mult succes si cat mai multi interesenti. Si nu uitati lumea apartine celor curajosi spunea candva prietenul nostru Columbus.