Privatizarea societăţii Teraplast Bistriţa şi deciziile luate, ulterior, de conducerea companiei, au transformat firma bistriţeană, la aproape 20 de ani de la Revoluţie, în cel mai mare procesator de PVC din ţară, transmite corespondentul AGERPRES.
Compania Teraplast a fost creată prin preluarea activităţilor desfăşurate de Întreprinderea de Materiale de Construcţii Bistriţa, o întreprindere de stat înfiinţată în anul 1977, ce producea profile şi tubulatură din PVC şi tubulatură şi prefabricate din beton. Această fabrică includea, de asemenea, o unitate de producţie de teracotă, succesoarea legală a unui atelier privat de fabricare manuală a produselor ceramice, înfiinţat în anul 1896.
Astfel, Teraplast beneficiază, în acest moment, de o experienţă de peste 30 de ani în domeniul de prelucrare a maselor plastice, iar, în 1992, era cea de-a doua companie mixtă la nivel naţional. În acelaşi an, în vederea asigurării accesului la pieţele externe, Teraplast a încheiat un parteneriat strategic cu compania maghiară Gemenc Plast, care activa pe un domeniu de activitate similar. În asociere cu compania Rompetrol SA, precum şi cu societăţile franceze Gaz de France şi Socomo-Socotub, Teraplast a înfiinţat, în anul 1994, firma mixtă Politub, având ca domeniu de activitate producerea şi distribuirea de tubulatură din polietilenă, destinată instalaţiilor de distribuire a apei potabile şi a gazelor naturale. Fiecare asociat avea o participaţie de 25% în companie.