Bitcoin a depăşit 4.700 de dolari

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 august 2017

Bitcoin a depăşit 4.700 de dolari

Valoarea de piaţă a criptomonedelor, peste 160 de miliarde de dolari

Cotaţia monedei digitale Bitcoin a stabilit, ieri, un nou maxim istoric, situat deasupra nivelului de 4.700 de dolari, conform site-ului "coindesk.com".

Potrivit sursei menţionate, ieri, până la ora 17:00, preţul mediu al criptomonedei la bursele globale atinsese o valoare maximă de 4.703,21 dolari, cu aproximativ 4% peste maximul anterior, de 4.522 de dolari, stabilit pe 18 august.

De la începutul anului, cotaţia Bitcoin s-a apreciat cu circa 350%, de la un nivel de aproximativ 1000 de dolari.

În plus, valoarea de piaţă a monedelor virtuale a depăşit, pentru prima dată, nivelul de 160 de miliarde de dolari, potrivit "cointelegraph.com".

Creşterea de până la aproape 162 miliarde de dolari marchează o lună extraordinară pentru criptomonede, a căror capitalizare era, la începutul lui august, sub 90 de miliarde de dolari.

Analiştii din industrie se aşteaptă ca Bitcoin să depăşească 5.000 de dolari, în ciuda faptului că monedele digitale sunt luate în vizorul reglementatorilor, în Statele Unite şi China.

În ultima perioadă, au fost în prim plan discuţiile despre faptul că investitorii au optat pentru criptomonede în detrimentul activelor tradiţionale.

Investitori cunoscuţi şi-au declarat preferinţa pentru criptomonde în faţa aurului sau a altor mărfuri, pentru restul anului 2017.

Succesul Bitcoin este în directă legatură cu creşterea gradului de adoptare a monedei de către diverse companii, tot mai mulţi având încredere în controversata monedă virtuală care a fost criticată de multă lume.

Recent, Ewald Nowotny, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), a avertizat faţă de acceptarea monedei virtuale ca metodă oficială de plată.

În schimb, în aprilie, guvernul japonez a recunoscut Bitcon ca mijloc legal de plată, în cadrul eforturilor de a se folosi de tehnologia financiară pentru a stimula economia.

Ca şi alte monede virtuale, Bitcoin nu este reglementată de o autoritate guvernamentală, precum o bancă centrală. În schimb, tranzacţiile cu Bitcoin sunt înregistrate pe mii de computere din întreaga lume, care menţin evidenţa şi validează tranzacţiile, tehnologie cunoscută sub numele de blockchain. Bitcoin poate fi tranzacţionată la fel ca acţiunile şi obligaţiunile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb