"BitDefender": Industria de IT şi cea de software îşi vor reduce ritmul creşterii

Cosmina Capalău
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 martie 2009

Răzvan Vâlceanu: "Sprijinirea partenerilor este una dintre cele mai bune investiţii pe care le putem face în piaţa românească".

Răzvan Vâlceanu: "Sprijinirea partenerilor este una dintre cele mai bune investiţii pe care le putem face în piaţa românească".

Criza economică nu ocoleşte pe nimeni, însă anumite sectoare şi industrii par să nu fie afectate semnificativ de contextul financiar actual. Un astfel de exemplu îl constituie piaţa de securitate IT, considerată una dintre domeniile cu cele mai mari creşteri economice din ultimii ani.

Răzvan Vâlceanu, Country Manager "BitDefender" România, ne-a declarat că "orice schimbare majoră în sectorul financiar are un impact asupra economiei şi, implicit, asupra industriei software. Ceea ce se întâmplă acum duce la încetinirea creşterilor". Domnia sa ne-a explicat că "toată economia depinde de sectorul financiar. Industria IT şi cea de software în special sunt cunoscute ca având ritmuri de creştere mari. În general, ritmurile mari de creştere merg mână în mână cu nevoile de finanţare. Astăzi, finanţarea a devenit scumpă, iar piaţa e foarte prudentă. Aşadar, e posibil ca, în ansamblu, industria de IT şi cea de software, deşi se vor menţine în topul creşterilor vis-B-vis de alte sectoare, îşi vor reduce ritmul creşterii până când piaţa va deveni mai favorabilă creşterilor mari", a mai precizat aces­ta.

Domnul Răzvan Vâlceanu a ţinut să menţioneze şi faptul că "aceasta este o judecată de ansamblu, statistică. Companiile luate ca entităţi individuale, pot avea trasee foarte diferite de curentul general. Pe de altă parte, nu toate sectoarele vor scădea, unele e posibil să aibă creşteri la fel de mari sau chiar mai mari decât până acum".

Securitatea, o nevoie de bază

Domnul Vâlceanu este de părere că tendinţele prezente pe piaţa producătorilor de securitate urmează aceleaşi tendinţe prezente la nivel mondial. Potrivit domniei sale, "schimbările majore la nivelul comportamentului utilizatorilor, prin răspândirea pe scară largă a accesului la internet prin conexiuni de mare viteză, modificările semnificative legate de proliferarea ameninţărilor care folosesc mecanisme automatizate de răspândire, precum şi alţi factori similari au condus la apariţia de soluţii contraofensive automatizate. Estimarea noastră e că securitatea face parte din acele nevoi "stricte". Pe de altă parte, ceea ce se întâmplă acum, criza profundă în domeniul financiar care accelerează criza în economie, şi nu pe dos, este unic. Suntem abia în primii paşi ai unei furtuni globale de tip nou şi nu avem o capacitate prea mare de predicţie", consideră Country Managerul "BitDefender" România.

Domnul Vâl­ceanu ne-a declarat că piaţa noastră este "home-market" pentru "BitDefender", ceea ce îi conferă o cotă de piaţă dominantă. "În acest moment, suntem liderul pieţei româneşti de soluţii de securitate, cu peste 40% din cota de piaţă în România. Pentru 2009, ne propunem o creştere care să depăşească media pieţei, care pentru domeniul securităţii datelor este estimată la 10%", ne-a spus domnia sa.

Potrivit reprezentantului "BitDefender", 95% din totalul licenţelor sunt vândute în străinătate. Pe primele locuri, în ceea ce priveşte vânzările acestora, se numără Franţa, Germania şi SUA.

Referitor la investiţiile "BitDefender" în ţara noastră, acestea vor fi adresate canalului de distribuţie, cu scopul clar de a susţine eforturile făcute de distribuitorii şi partenerii certificaţi. "Aceste investiţii constau în campanii de marketing, strategii comune, planuri de comunicare şi de advertising, promoţii, dar şi concursuri. Toate acestea au ca scop sprijinirea partenerilor, una dintre cele mai bune investiţii pe care le putem face în piaţa românească", a concluzionat domnul Vâlceanu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb