Blue Air a preluat de la Cyprus Airways zboruri din Larnaca spre Atena şi Salonic

Valentin Busuioc
Companii #Aeronautică / 12 ianuarie 2015

Blue Air a preluat de la Cyprus Airways zboruri din Larnaca spre Atena şi Salonic

Compania aeriană autohtonă Blue Air anunţă introducerea a două noi curse regulate. Aeronavele firmei vor zbura zilnic între Larnaca şi Atena, iar ruta Larnaca-Salonic va fi operată cu 3 frecvenţe pe săptămână, din 19 ianuarie. Cele două curse au fost preluate de la Cyprus Airways, conform unui comunicat remis azi redacţiei.

Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air, a declarat: "Aceste două noi rute inaugurează a doua bază operaţională externă a Blue Air, după ce anul trecut am inaugurat baza operaţională din Italia, respectiv Torino (Caselle). Baza din Larnaca vine ca o completare atât pentru cursa Bucureşti-Larnaca, însă şi ca o soluţie pentru pasagerii care foloseau aceste două rute operate de Cyprus Airways".

Florentina Tatu, PR & Advertising Manager al Blue Air, a declarat pentru ziarul BURSA: "Nu s-a pus în discuţie preluarea totală a Cyprus Airways. Vom opera doar două curse pe care ei le operau. Drept urmare, rămâne o piaţă deschisă. Nu se pune problema de preluare - este un alt proces. Echipa Blue Air încă se află în Cipru, revine mâine, vom ţine legătura cu ei. Ce au reuşit să concretizeze de sâmbătă dimineaţa (de când au plecat ei acolo) au fost aceste două noi rute. Clar au fost şi alte discuţii despre alte rute, dar important este ce se concretizează. Când vor apărea noi oportunităţi (indiferent că este vorba de Cyprus Airways sau de orice altă piaţă, pe care operează altcineva), vom profita de oportunităţi. Aceasta a fost una dintre ele".

Ieri, managementul operatorului aerian român se afla în Cipru, ca să găsească soluţii, împreună cu oficialii locali, pentru protejarea pasagerilor afectaţi în urma falimentului Cyprus Airways, potrivit unui comunicat trimis redacţiei. O aeronavă Blue Air se afla deja pe aeroportul cipriot din Larnaca.

Operatorul aerian Cyprus Airways îşi va înceta activitatea, după ce Comisia Europeană (CE) a stabilit că a primit ilegal ajutor de stat, cu ajutorul căruia a reuşit să evite falimentul, a anunţat vineri Guvernul de la Nicosia, citat de DPA şi Reuters. Astfel, va fi numit un administrator al companiei, iar licenţa de operare va fi revocată, a declarat ministrul cipriot de Finanţe, Harris Georgiades.

Tot vineri, CE a cerut Cyprus Airways să ramburseze peste 100 milioane euro (118 milioane dolari) din ajutorul primit de la Executivul cipriot. Guvernul, care deţine 93% din Cyprus Airways, a anunţat anul trecut că este în căutarea unui investitor strategic, ca să menţină compania pe linia de plutire, după pierderile masive înregistrate în ultimii ani.

Cyprus Airways, înfiinţată în 1947, are peste 500 angajaţi şi o flotă de 6 aeronave. Comisia Europeană susţine că operatorul a primit ilegal ajutoare de stat de 73 milioane euro în 2012 şi încă 102,9 milioane euro în 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb