BOC DESPRE DEMITEREA UNOR MINIŞTRI:  "Remanierea se face, nu se discută"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 27 august 2010

"Remanierea se face, nu se discută"

Şeitan şi Vlădescu, căzuţi în dizgraţia liderilor PDL

Scenariul unei posibile remanieri guvernamentale, înainte de votul Parlamentului asupra moţiunii de cenzură a opoziţiei, prinde contur.

Premierul Emil Boc a reiterat ieri că "o remaniere de guvern se face, nu se discută", după ce mai mulţi lideri ai PDL au declarat, cu insistenţă, că schimbarea a patru, cinci miniştri este absolut necesară.

Premierul Emil Boc s-a aflat, ieri, la Sibiu - în urbea celui propus de opoziţie ca premier Klaus Johannis - ca să inspecteze stadiul lucrărilor la centura ocolitoare a Sibiului.

Întrebat de jurnalişti dacă va remania guvernul în septembrie, premierul a răspuns: "Vă spun ce v-am spus şi până acum. Aceste lucruri se fac, nu se discută".

Emil Boc nu a dat alte detalii în acest sens, dar acestea ar putea să fie făcute public în scurt timp, în condiţiile în care, pe 1 septembrie, la nivelul guvernului ar urma să fie făcută o analiză despre activitatea miniştrilor.

Viceliderul PDL, Ioan Oltean: "Remanierea trebuie să vizeze patru - cinci miniştri"

Declaraţia premierului despre remaniere vine după ce, în cursul dimineţii de ieri, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, într-o intervenţie la RFI, că remanierea guvernamentală ar trebui să vizeze cel puţin patru-cinci miniştri ai Cabinetului Boc, pentru a da un plus de credibilitate şi energie Executivului.

Potrivit Agerpres, Ioan Oltean a declarat: "Este nevoie de un nou suflu în interiorul Guvernului, printr-o remaniere guvernamentală, care ar presupune, în opinia mea, cel puţin patru-cinci miniştri. Acest lucru ar putea da un plus de credibilitate Guvernului şi un plus de energie, care să-l mobilizeze mai bine, în vederea realizării şi finalizării reformelor care au fost deja demarate".

În ceea ce-l priveşte pe premier, Ioan Oltean susţine că percepţia publică potrivit căreia Emil Boc a scăpat de sub control PDL şi Guvernul este greşită, întrucât toţi cei care susţin această idee nu fac parte din structurile de conducere ale partidului.

Doi dintre miniştrii cărora Ioan Oltean le-a adresat reproşuri pentru haosul creat la plata drepturilor de autor sunt Mihai Şeitan şi Sebastian Vlădescu: "Nu aş reproşa Guvernului, aş reproşa în mod evident celor doi miniştri (n.r. - Vlădescu şi Şeitan) care gestionează şi ar fi trebuit să gestioneze acest domeniu. Eu am văzut doar la televizor, trebuie să recunosc, această situaţie şi dacă ea într-adevăr aşa se întâmplă în realitate, atunci nemulţumirea mea creşte în ceea ce priveşte modul în care cei doi miniştri au gestionat această problemă atât de importantă".

Şi Europarlamentarul PDL Cris­tian Preda susţine, în ultima postare pe blog, că ministrul Muncii nu ar trebui remaniat, ci pus să stea la coadă pentru situaţia creată.

Nu în ultimul rând, deputatul PDL Mircia Giurgiu a criticat partidul din care face parte, Guvernul şi Preşedinţia şi cere o strategie în care să se spună din timp ce-i aşteaptă pe români şi să nu se mai facă schimbări peste noapte.

"În ultima vreme au început să apară tot felul de discuţii, uitându-se probabil că noi suntem la guvernare, că am promis multe şi deocamdată am făcut foarte puţine", a spus Mircia Giurgiu, încheind: "Nu mai putem să stăm şi să venim cu măsuri luate în pripă, de azi pe mâine, să venim cu măsuri care să fie împotriva populaţiei".

Deblocarea posturilor în Sănătate, analizată în septembrie

Primul-ministru Emil Boc a declarat, ieri, la Sibiu, că în luna septembrie va avea loc o discuţie despre deblocarea posturilor din domeniul sănătăţii. Emil Boc a declarat: "Vom face analiza în Guvern şi, în septembrie, vom decide, aşa cum am anunţat. Până la analiză nu mai fac declaraţii suplimentare".

Centura Sibiului, finalizată în decembrie

Premierul Emil Boc a anunţat, ieri, că centura ocolitoare a municipiului Sibiu urmează să fie finalizată în decembrie. Emil Boc a declarat: "Din decembrie sibienii scapă de coşmarul traficului greu. Sibienii să îşi facă poze cu traficul greu, pentru că nu îl vor mai avea pentru o perioadă foarte lungă de acum înainte". Centura Sibiului măsoară în total 22 de kilometri, dintre care 17,5 kilometri sunt autostradă, restul de 4,5 kilometri fiind DN1.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pai daca se vor schimba vreo 4-5 ministrii de ce nu s-ar schimba si premierul .

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb