Boc: Rămân la conducerea Guvernului cât timp voi avea susţinere politică

T.D.
Ziarul BURSA #Politică / 23 februarie 2011

Boc: Rămân la conducerea Guvernului cât timp voi avea susţinere politică

Un nou episod care alimentează zvonurile privind o iminentă remaniere a premierului Emil Boc s-a petrecut, ieri, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Preşedintele Traian Băsescu apare, într-o înregistrare a unei televiziuni de ştiri, că i-a spus ministrului Traian Igaş, potrivit Mediafax: "Stai să vedem cu premierul şi după aia...". În tot acest timp, premierul Emil Boc, prezent şi el la bilanţul MAI, se afla la prezidiu.

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, că va rămâne la conducerea Guvernului cât timp va avea susţinere politică.

Emil Boc a dat de înţeles, în cadrul unei interveţii la postul public de radio, că nu ia în calcul să demisioneze: "Un guvern există atâta vreme cât are susţinere politică. În privinţa demisiilor, am spus acelaşi lucru ca şi la remaniere: nu se discută acest lucru, dacă se fac, se fac, dacă nu se fac, cum se spune pe româneşte, nu se fac, dar nu intrăm în dezbateri şi în discuţii de acest fel".

Primul-ministru a subliniat că, în perioada următoare, asumarea răspunderii pe Codul Muncii şi moţiunea de cenzură pe care Opoziţia ar urma să o depună vor indica susţinerea de care se bucură actualul Guvern în Parlament. Cât priveşte moţiunea de cenzură, Boc a spus că niciodată "nu s-a oprit din drum" de frica unui demers antiguvernamental.

Potrivit premierului, citat de Agerpres, Guvernul va lua decizia de angajare a răspunderii pe Codul Muncii şi cea privind forma finală a acestuia, în perioada imediat următoare.

Conform spuselor sale, viitorul Cod al Muncii instituie criterii de performanţă la concedierile colective: "Dacă se pune problema concedierilor colective, primul criteriu este acela al performanţei. Ţi-ai făcut treaba? Orice român trebuie să ştie că e protejat de lege. Are performanţă? Legea îl va apăra până în pânzele albe şi nu va fi nici dat afară şi nu va putea face obiectul unui abuz cu condiţia, în primul rând, când mergem la muncă, să ne preocupe munca şi nu bârfa, pentru că asta este o mutaţie fundamentală în ceea ce se întâmplă cu noul Cod al muncii".

Boc a menţionat că prin viitorul Cod al muncii se vor introduce pedepse penale pentru angajatorii care utilizează munca la negru.

"Scopul acestui Cod al muncii nou pe care îl propunem este ca pe de o parte prin modificările aduse să-i ajutăm pe români prin legea pe care o propunem să îşi poată găsi mai uşor un loc de muncă, angajatorii să aibă mai multă flexibilitate în oferirea locurilor de muncă şi pe de altă parte să înăsprim sancţiunile, inclusiv cu cele de natură penală pentru cei care ar utiliza în continuare forţa de muncă la negru", a afirmat şeful Executivului.

De asemenea, potrivit premierului, viitorul Cod al muncii le va oferi angajatorilor posibilitatea să încadreze salariaţi cu contract individual pe perioadă determinată de până la trei ani, iar cu acordul scris al părţilor se poate prelungi până la cinci ani.

Nu în ultimul rând, premierul a mai spus că Guvernul ar putea reduce, la jumătatea acestui an, nivelul contrbuţiilor sociale.

"Cert este că la jumătatea acestui an, poate şi mai repede, se poate lua o asemenea decizie, de a începe reducerea contribuţiilor de asigurări sociale", a încheiat premierul.

Ponta: Boc va fi schimbat săptămâna viitoare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că în PDL se discută că premierul Emil Boc va fi remaniat săptămâna viitoare.

Victor Ponta a declarat: "Este total neclar ce autoritate mai are Emil Boc să-şi angajeze răspunderea. Toate discuţiile în partidul de guvernare şi la preşedintele ţării sunt că Emil Boc va fi schimbat săptămâna viitoare. (...) E un gest aberant ca un prim-ministru care va pleca să-şi angajeze răspunderea pe o lege atât de importantă. Probabil că Emil Boc va fi primul căruia i se va aplica noul Cod al Muncii, va fi concediat fără niciun fel de compensaţii sau de preaviz".

Întrebat pe ce se bazează când face această afirmaţie, liderul PSD a răspuns că are o sursă "credibilă" în materie de schimbări de Guvern, "doamna Elena Udrea". "Nu există o sursă mai credibilă decât aceasta, dacă doamna Udrea a grăit, sigur se va întâmpla", a încheiat Victor Ponta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ponta face POANTE proaste; atata POAnTE. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb