BODE, DESPRE IRINA ALEXE: "Dacă cea mai mare problemă pe care o are este pensia pe care o încasează, îi voi solicita să renunţe la una dintre cele două"

A.P.
Politică / 4 martie 2021

"Dacă cea mai mare problemă pe care o are este pensia pe care o încasează, îi voi solicita să renunţe la una dintre cele două"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat, miercuri seară, despre numirea Irinei Alexe, pensionar din MAI, în funcţia de secretar de stat şi a afirmat că dacă pensia specială pe care o încasează aceasta este singura problemă, îi va solicita să renunţe la una dintre cele două. "Sunt convins că, atunci când va avea posibilitatea legală, va face acest lucru", a afirmat Bode, precizând că propunerea pentru numirea acesteia a fost făcută în cadrul coaliţiei de către PLUS, potrivit News.

Lucian Bode a fost întrebat, miercuri seară, la Realitatea PLUS, despre numirea Irinei Alexe în funcţia de secretar de stat la MAI şi a afirmat: "Doamna Irina Alexe a fost numită secretar de stat în MAI. Numirea şi eliberarea seretarilor de stat este atributul primului-ministru (...) Suntem într-un guvern de coaliţie şi în acesta ministerele au fost negociate între parteneri, iar poziţiile de secretari de stat de asemenea. USR PLUS, mai exact PLUS, a venit cu această propunere".

"Dacă cea mai mare problemă pe care o are doamnei Irina Alexe este pensia pe care o încasează eu spun astăzi public, fără să mă consult cu domnia sa, că îi voi solicita să rnunţe la una dintre cele două - la pensie sau la salariu. Sunt convins că, atunci când va avea posibilitatea legală, va face acest lucru şi va renunţa la pensie şi va rămâne la indemnizaţie. Suntem în coaliţie şi ne asumăm toate numirile, indiferent din partea cărui partener vin", a mai declarat Bode,citat de News.

Acesta a adăugat că "evaluarea unui secretar de stat trebuie făcută în baa activităţii, nu a eventualelor chestiuni din trecutul său".

Potrivit Hotnews, Irina Alexe s-a pensionat în 2016, la 42 de ani, iar la momentul acela avea o pensie specială de 13.000 de lei.

Recent, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că se lucrează la un proiect de lege, astfel încât să nu se mai poată cumula pensia cu salariul de la stat.

"Acest proiect încurajează mult munca în sistemul public, menţinerea în viaţa activă şi respectarea unui principiu firesc, unui principiu moral - să nu poţi să cumulezi două surse publice de venit în acelaşi timp", a explicat Turcan.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Un om care se pensioneaza la 42 de ani,legal să "zicem" si apoi revine ,legal să " zicem" cumuland pensia cu salariu, nu poate avea nici bun simț, nici caracter !

    Valea ! 

    1. Bode un fel decascador al rasului.Prin raspunsul sau dat moderatoarei de la postul tv realitatea,a confirmat faptul ca romania,a devenit o TARABA pentru actuala coalitie de la guvernare,adica fiecare dintre cele trei partide,au obtinut cate o HALCA din guvern,santajanduse intre ele.Catu,a inebunit romanii cu necesitatea desfiintarii pensiilor speciale,insa angajeaza in guvern,pensionari care tocmai ce sunt pensionari speciali cu pensii de sute de mii de lei.Cred ca aceasta fatuca,Alexe,este una dintre cei 15.000 de specialisti ai USR-PLUS.Bre nea bode.Daca tot zici ca esti Ministru de interne,nu mai bine faci o analiza si vezi de ce cei mai multi sefi ai celor mai insemnate structuri ale MAI sunt numiti temporar pe functii.Pai cum poate fi folosit politic mai bine un sef care nu a castigat concursul pentru postul respectiv,decat acesta stiind ca daca nu raspunde la comenzi v-a fi schimbat imediat.Cand o sa organizeze MAI,concursuri pentru ocuparea posturilor de sefi in baza legii si promovati in functii vor fi cei care intradevar cunosc munca de politie si nu raspund comenzilor politice.? Si mai este ceva.In comunicatul pe care dumneavoastra l-ati sustinut public despre masurile luate despre nenorocirea de la Onesti,nu ati facut altceva decat sa folositi o limba de lemn prin care nu ati transmis nimic de interes public in afara ca ati indepartat din functii pe sefii incompetenti de la IPJ Bacau si Onesti. Dar despre ceva masuri ca astfel de tragedii sa nu se mai intample,nimic. De ce.? Pentru ca locul dumneavoastra este in alta parte nu in fruntea MAI,unde puteti fi manipulat cu usurinta de care sefii politiei dumneavoastra fiind un NOVICE in munca de Politie. Asa ca daca aveti ONOARE,plecati si nu va faceti de ras.Cu un ministru ca dumneavoastra,cetatenii sunt expusi si la alte tragedii de acest fel.!

      General la 42 de ani !? Pensionar la 42 de ani!? Probabil a muncit cu multa pasiune si cu multe ore suplimentare, a obosit si a iest la pensie. Acum s-a odihnit si revine mai proaspata si cu mai multa pofta de munca.

    buna treaba in romanica

    pensie la 42, intoarcere la locul de munca, contributivitate la pensie "la misto" trai nineica !!! 

    bravo mata spurcata 

    da cu bugetul de austeritate in noi si lingeti-va intre voi

    balega! 

    Pensionata la 42 de ani cu gradul de chestor, echivalentul gradului de general!!!! Deci pupaza la 42 de ani era si general si la pensie cu pensie speciala deci nu bazata pe contributivitate. Cum poti sa fii la 42 de ani cu grad de chestor ( echivalent general)? A castigat pupaza vreum Waterloo si noi nu stim? Odata ce ai fost angajat la stat si te-ai pensionat sa nu mai ai dreptul sa te reangajezi tot la stat. Altfel care a fost motivul pentru care te-ai pensionat? Te duci frumos la privati, la astia "da dreapta" si le arati lor cat esti de capabila

    cat de mare vrei sa fie problema jegule ? chiar nu stiu ce gaseste pnl la asta , de-l tot muta pe la toate ministerele !?

    1. Nu-i jeg este sapun,spala tot.O coalitie curata sas cum s-a promie la alegeri iar eu am inghetat in strada sustinand-i,inpins,bineinteles de altii de la spate,altii si mai naivi deca mine,sau poatenu?

    Ori pensie ori salariu....Nu se pot amandoua..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb